Jymyjussit niukasti yllätysvoittoon

Elmeri Anttila. Arkistokuva.
Elmeri Anttila kotiutti Seinäjoella ja palkittiin. Arkistokuva.
Elmeri Anttila. Arkistokuva.
Elmeri Anttila kotiutti Seinäjoella ja palkittiin. Arkistokuva.

Jymyjussit, perustettu 2012, pelaa kahdettatoista kautta Superpesiksessä. Jymyjussit on ollut haastajan roolissa Vetoa vastaan ja joukkueelta vaadittiin tänään venymistä. Alla oli häviö Manselle, kun taas Vedolla voitto Haminasta.

Veto voitti 2023 puhtaasti Jymyjussit puolivälierissä 0-4. Viimeisin Jymyjussien voitto Saarikentällä (1-2) on heinäkuulta 2020. Ottelun ratkaisi supervuorossa, kukapas muu, tehojokeri J-P Vainionpää välilyönnillä ja sitä seurasi railakkaat voitonjuhlat  kotipesässä. 

Tiistaina koleassa säässä Seinäjoella pelatussa ottelussa, jossa katsojia oli paikalla 679, Jymyjussit venyi 2-1 voittoon ”kotarin” jälkeen. Jaksot menivät 1-0 ja 1-4, 9-13 kolmostilanteet.

Ottelu alkoi nihkeästi koleassa säässä molemmilta joukkueelta. Pelin alussa vettä harjattiin kotipesästä. Ilma kirkastui äkkiä, pallo ei kulkenut ja kotijoukkueen kopparit pelasivat naisten takarajalla kommentaattorien mukaan.  Kolmostilanteilla (4-6 Vedolle) jakso ei juhlittu ja Jymyjussit lahjoitti 2-pesän harhoilla  Vedolle pari kolmostilannetta.  Jymyjussien kärki ei mennyt kertaakaan kentälle ensimmäisessä jaksossa ja neljännen alussa tuli kahdesta peräkkäisestä lyöjästä ykköspesälle palot.

Kolmannen alussa kotijoukkue sai palottoman ajotilanteet: viimeisenä lyöjänä Aapo Hiltunen löi laadukkaan välilyönnin ja jakson ainoan juoksun.

Vedolla oli molemmille kotiuttajajokereilla paikka tasoittaa ja voittaa jakso, mutta tulosta ei syntynyt. Turhaa hätäilyä oli Vedolla myös takatilanteessa. Kommentaattoriparin mukaan jaksovoitto oli ansaittu ja että Jymyjussit torjui hyvin yhden juoksun johdon.

Toisen jakson heti ensimmäisessä sisävuorossa Veto tuplasi kolmostilanteet. Toisen jakson Vedolla oli heti alussa paikka kääntää ottelu: Hyvin pelannut Vedon jokeri Atte Kortehisto löi kakkospesän päältä määrämittaisen ja tuloksena ensimmäinen kunnari ja pallo talteen. Janne Mäkelä lisäsi 0-2:een. Toisessa vuorossa kunnaritehtailu jatkui: Elmeri Anttila löi kakkosrajasta ja tuloksena kaksi juoksua. Veto johti 0-4. Lukkari Mäkiviidan ansiosta Veto ei lisäjuoksuja saanut.

Jymyjussit ei saanut kavennusta aikaiseksi. Kommentaattorit sanoivat, että molemmat lukkarit olivat vaisuja ensimmäisen jakson, mutta toisella Teemu Kinnunen paransi lukkarointia kelin kuivuessa ja pallo lensi nyt paremmin ja se näkyi myös lyöntipelissä ja tilanteiden rakentelussa.

Kolmannessa vuoroparissa Jymyjussien ulkopeli piti ja Jymyjussit tuli sisälle. Hyvistä yrityksistä huolimatta tuli yksi kavennusjuoksu: Markus Hallasuo 4-1:een. Hiltusella oli vielä paikka, mutta Mikko Kanala poltti etenijän kotipesään.

Veto ei saanut neljännen tasoittavan alussa aikaiseksi kolmostilannetta. Jymyjusseilla oli kolme juoksua kirittävää ottelun voittamiseksi.  Kotijoukkuekin jäi juoksuitta ja näin edettiin kotiutuslyöntikilpailuun. Markus Hallasuolla oli kahden palon tilanteessa hankala paikka, jakso päättyi. kun etenijä irtosi Kinnusen tolpasta.

Vedon peli oli kuitenkin ailahtelevaa ja ”kotariin” ei  lähtenyt oikeastaan kumpikaan joukkue  ennakkosuosikkina. Ratkaisevaa tuli olemaan ”kotarin” alku. Kolme tiukkaa tilannetta kääntyi kotijoukkueelle erinomaisten ulkopelisuoritusten seurauksena. Avainasemassa olivat  koppari Aleksanteri Haukka ja  lukkari Mäkiviita. Elmeri Anttilan kolmosrajanäpin  loistavan haun teki Veeti Kokko ja  loi uskoa kotijoukkueen voittoon.  Veto jäi juoksuitta. Hallasuo onnistui heti ratkaisemaan ensimmäisessä parista. Lyönti ”pussinpohjalle” riitti. Juoksun toi hyvin ulkopelissä kakkosvahtina pelannut Tino Alaspää.” Kotari” kotijoukkueelle 1-0.

Palkitut olivat Vedosta Atte Kortehisto ja Elmeri Anttila, Jymyjusseista  Samuel Huotari ja Miska Mäkiviita

Vedon pelinjohtaja Kari Kleemola tiivisti pelin: -Ulkopeli oli ok, mutta sisäpelissä paljon virheitä ja huonoja lyöntejä.

Vaikka Jymyjussit voitti hieman yllättäen, pelasi joukkue hyvää ulkopeliä lukuun ottamatta 2-pesän harhaheittoja. Vedon kunnarit olivat ansaittuja, eikä näissä läpilyönneissä ollut  Jymyjussien ukkopelissä sanan sijaa. Ulkopelin repsahdusta ei nyt nähty, vaikka oli hankala pelata.

Perjantaina on Vedon kotipeli Pattijokea vastaan.

Lasse Pippola

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.