Toomingas jatkaa Vedossa

NAISTEN Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto tehnyt jatkosopimuksen Cayro-Lyza Toomingaksen kanssa.
Vimpelin Veto - ViVe - Promokuvat 2023 - Korisliiga kausi 2023-24 - 01/10/2023 - ©Ville Vuorinen - Vimpelin Liikuntahalli, Vimpeli, Finland
NAISTEN Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto tehnyt jatkosopimuksen Cayro-Lyza Toomingaksen kanssa.
Vimpelin Veto - ViVe - Promokuvat 2023 - Korisliiga kausi 2023-24 - 01/10/2023 - ©Ville Vuorinen - Vimpelin Liikuntahalli, Vimpeli, Finland
Viikon 24 Lyhyet uutiset.

NAISTEN Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto tehnyt jatkosopimuksen Cayro-Lyza Toomingaksen kanssa. 20-vuotias sentteri pelasi viime kaudelle Vedon kaikissa 28 otteluissa saalistaen tehot 5,0 pistettä ja 2,5 levypalloa. 185-senttinen Toomingas on edustanut pääsarjatasolla myös Forssan Alkua. Lokakuussa alkava kausi on hänelle neljäs Naisten Korisliigassa. –Koen, että Vimpeli on tällä hetkellä paras paikka kasvaa ja kehittyä pelaajana. Huikeeta on myös päästä pelaamaan tsemppaavan ja innostavan kotiyleisön eteen, Toomingas kertoo.

 Alajärven biotalousterminaalille rahoitusta 

Maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) näytti kokouksessaan 10. kesäkuuta vihreää valoa Alajärven biotalousterminaalin rahoittamiselle. Bioterminaalialuetta on tarkoitus käyttää pääasiassa puupohjaisten energiajakeiden jatkojalostukseen, varastointiin ja lajitteluun.  Hankkeen toteuttaa Alajärven kaupunki. Sen aikana kartoitetaan halukkaita yrityksiä terminaalialueen käyttäjiksi ja suunnitellaan sekä toteutetaan terminaalialueen rakentaminen. Terminaali on määrä saada käyttöön viimeistään vuoden 2026 aikana. Terminaalin keskeinen sijainti vähentää metsäenergiaan liittyviä kuljetusmatkoja, mikä vähentää päästöjä. Biotalousterminaalille on haettu rahoitusta Etelä-Pohjanmaan liiton JTF-hausta reilut 780 000 euroa. Hankkeen omarahoitusosuus on lähes 335 000 euroa, eli kokonaisuudessaan kyse on yli miljoonan euron hankkeesta. Hanke etenee seuraavaksi Etelä-Pohjanmaan liiton päätösvalmisteluun.

Kanala ja Vainionpää palaavat Itä-Länteen

SUPERPESIKSEN Itä-Länsi-ottelut pelataan Jyväskylässä 27.–30.6. Vimpelin Vedon Mikko Kanala ja Jukka-Pekka Vainiopää esiintyivät Itä-Lännessä viimeksi 2019 ja palaavat nyt miesten Lännen joukkueeseen. Mukana ovat Vedosta myös Elmeri Anttila, Aleksi Lassila, Severi Lassila sekä ex-vetolainen Perttu Ruuska Manse PP:stä. Peliä johtaa Jarkko Pokela Sami Österlundin avustuksella.

Lappajärvi kuulee kesäasukkaita

LAPPAJÄRVI tunnetaan mökkipaikkakuntana ja kesäisin väkiluku kasvaakin huomattavasti. Mikäli ulkopaikkakuntalaisilla Lappajärven kauniista maisemista ja hyvistä palveluista nauttivilla ”kesäasukkailla” on toivomuksia uusista palveluista, niin kunnan kotisivulla Maailman kuutio kiinnosti kuntalaisia – lähes 20 ehdotusta hankkeen kehittämiseen -artikkelin yhteydessä on kysely, jossa niitä voi esittää.

Evijärvellä kerättiin ahkerimmin

PÄÄTTYNEESSÄ Miljoona roskapussia -kampanjassa Evijärvellä roskapusseja kerättiin ja kirjattiin kampanjan aikana Järviseudulla ahkerimmin, 148 kappaletta. Kauhavalla määrä oli 122, Lappajärvellä 47, Vimpelissä 70 ja Alajärvellä 117 pussia.

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.