Kiertotaloutta ja nuorten työllistymistä edistävä Reilu Teko -keräys alkaa Alajärvellä, Evijärvellä ja Kortesjärvellä

Reilu teko -säkkikeräys opettaa nuorille kiertotaloutta. Kuva: 4H/Ilkka Loikkanen.
Reilu teko -säkkikeräys opettaa nuorille kiertotaloutta. Kuva: 4H/Ilkka Loikkanen.
Reilu teko -säkkikeräys opettaa nuorille kiertotaloutta. Kuva: 4H/Ilkka Loikkanen.
Reilu teko -säkkikeräys opettaa nuorille kiertotaloutta. Kuva: 4H/Ilkka Loikkanen.
Alajärven, Evijärven ja Kauhavan/Kortesjärven 4H-yhdistykset ovat mukana 4H-järjestön Reilu Teko -säkkikeräyksessä. Toiminnan pääyhteistyökumppani Yara järjestää säkkien kuljetuksen keräyspisteistä hyötykäyttöön.

Keräyspaikat, säkkien pakkausohjeet sekä tiedot keräykseen otettavista säkeistä löytyvät 4H:n verkkosivuilta www.4h.fi/reiluteko. Hakutoiminnon avulla viljelijä voi etsiä lähimmän keräyspisteen paikkakunnan nimen tai 4H-yhdistyksen mukaan.

Säkkien oikeaoppinen pakkaaminen helpottaa nuorten työtä keräyspaikoilla. Sivuilta löytyy ohjevideo, jossa opastetaan lannoitesäkkien oikeanlaiseen pakkaamiseen. Viljelijöille säkkien jättäminen keräykseen on maksutonta. Reilu Teko -keräyspisteelle saa tuoda suursäkit, pikkusäkit sekä lavahuput sovituilta yhteistyökumppaneilta.

Vuosikymmenien aikana muovia on kerätty talteen kymmeniä miljoonia kiloja. Se on Suomen mittakaavassa merkittävä ympäristöteko. Reilu Teko -keräys on järjestetty jo vuodesta 1975 lähtien.

Reilu Teko -keräys sai uuden suojelijan

Reilu Teon uusi suojelija on maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Pekka Pesonen. Pesonen kokee suojelijaksi ryhtymisen kunniatehtäväksi.

–Reilu Teko -keräyksessä työllistyy noin 150 nuorta joka vuosi. Nuoret oppivat tämän keräyksen ansiosta tärkeitä työelämätaitoja, kuten vastuullisuutta, yhteenkuuluvuutta ja tiimityöskentelyä. Keräys on sekä nuoria työllistävä, että ympäristöteko. Upeaa, että useampi kuin joka toinen lannoite[1]- ja siemensäkki palautuu kiertoon! Tämä on nuorille huikea mahdollisuus oppia myös kiertotaloudesta, jonka merkitys vain kasvaa, Pesonen kommentoi.

Reilu Teko -keräyksen tuotto käytetään keräykseen osallistuneiden nuorten palkkoihin ja 4H-nuorisotyön tukemiseen.

Paikallisen säkkikeräyksen järjestää Alajärven 4H-yhdistys yhteistyössä Suomen 4H-liiton, Finlands svenska 4H:n, Yara Suomi Oy: kanssa. Säkkikeräykseen osallistuvat lisäksi Hankkija, Lantmännen Agro, Peltosiemen, Tilasiemen ja A-Rehu. Reilu Teko -säkkikeräystä ovat tukemassa myös Maaseudun Tulevaisuus ja Landsbygdens Folk.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.