Lappajärveen istutettiin taimenta 

Paikalla Lappajärven kirkkorannassa oli uteliaita silmiä seuraamassa tapahtumaa.
Paikalla Lappajärven kirkkorannassa oli uteliaita silmiä seuraamassa tapahtumaa.
Paikalla Lappajärven kirkkorannassa oli uteliaita silmiä seuraamassa tapahtumaa.
Paikalla Lappajärven kirkkorannassa oli uteliaita silmiä seuraamassa tapahtumaa.

TOUKOKUUN lopulla Lappajärveen istutettiin koko joukko taimenia. Paikalle oli saapunut Rautalampilaisen Hämytrans-kuljetusliikkeen auto kalatankkeineen. Lappajärveen vapautettiin kirkkorannasta liki 700 kiloa taimenta, keskipainoltaan 500 grammaa. Lappajärven ja Kärnän kalastuskunta laittaa kuhia 16 000 kappaletta vuosittain järveen. Tänä keväänä laitettiin myös 5 000 kappaletta taimenen mätiä rasioissa Vieresjokeen ja Kokkopuroon. Kurejoen ja Vimpelinkin kalastuskunnat istuttavat tahoillaan kuhaa sekä taimenta. Ensi vuonna osa taimenia vaihdetaan järviloheen. Usein ihmetellään mihin konttiin lupamaksujen rahat menevät, tässä(kin) tapauksessa ne palaavat järveen takaisin kalojen muodossa.  

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.