Valentin Ikonen rokotti Vetoa

Mikko Vihriälä. Arkistokuva.
Mikko Vihriälän pesätuomio aiheutti parran pärinää Hyvinkäällä. Arkistokuva.
Mikko Vihriälä. Arkistokuva.
Mikko Vihriälän pesätuomio aiheutti parran pärinää Hyvinkäällä. Arkistokuva.

Tasainen ottelu Hyvinkäällä torstai-iltana ratkesi toisen jakson alussa. Ensimmäinen jakso tasattiin 2-2 ja toista jaksoa Tahko hallitsi: 6-2 ja näin 1-0-voitto Hyvinkään Tahkolle.

Ensimmäinen jakso oli kolmostilanteiden valossa tasainen: 6-5, mutta kärkilyöntiprosenteissa Veto oli parempi. Tahko siirtyi ensimmäisen tasoittavalla 2-0 johtoon, kun hankala kakkoskopparille suuntautunut lyönti nurkkaan tuotti kaksi juoksua. Lyönti kävi räpylään eikä kunnaria tullut Valentin Ikoselle. Juoksun toivat Teemu Nurmio ja Jesse Eskelinen. Vedon ulkopeli parani ja Tahkolla oli vaikeuksia päästä kentälle. Veto sen sijaan löi juoksut yksi kerrallaan. Molemmat juoksut  löi Vedon ykköspalkittu J-P Vainionpää.

Tahko painosti kakkospuolta ja muun muassa Kanalan loistava kiinniotto pelasti varman kunnarin.  Neljännen tasoittavalla Severi Lassilan loistava koppi kakkospuolella ja Vedon tiiviin ulkopelin jatkuessa Tahko ei saanut palottomassa ajosta juoksua. Sasu Toikka ja Juha Niemi yrittivät tuloksetta. Teemu Kinnusen hankalat syötöt aiheutti vaikeuksia Tahkolle. Viimeisen palon teki loistavalla polttoheitolla Elmeri Anttila ja selkeä palo välilyönnistä kotipesään. Jakso päättyi 2-2.

Toisen jakson aloitti Tahko vahvasti tehden  heti ensimmäisen aloittavalla viisi juoksua, josta veto ei toipunut.  Koko ottelun hyvin lyönyt Valentin Ikonen löi kaikkiaan Tahkon kahdeksasta juoksusta viisi. Tahkon parhaana palkitun Valentin Ikosen varsin hankala lyönti takakentälle  tuotti 1+2. Toisen alussa Juha Niemi kotiutti viimeisenä lyöjänä: 6-1, polttolinjan haparoidessa kakkostilanteessa.

Toisen tasoittavalla Juho Heikkalan lyönti oli lähellä mennä takaa läpi, mutta Luka Raesmaa otti näyttävän syöksykopin . J-P Vainionpään kavensi 6-2:een.

Kolmannen tasoittavalla Vedon vaihtolyönnit epäonnistuivat ja pelituomari poltti kyseenalaisesti Mikko Vihriälän ykköspesälle. Tilanne näytti selvältä ehtimiseltä.

Viimeisellä tasoittavalla Veto ei  saanut kolmostilannetta ja näin Tahko kotivoittoon. Ottelun kolmostilanteet olivat 12-11 Tahkolle. Aurinkoisessa säässä katsojia oli 2411.

Valentin Ikonen löi 1+4 juoksua ja Vedon jokerit yhteensä neljä, josta J-P Vainionpää kolme. Lukkari Alanen pelasi varsin hyvän pelin sekoittaen Vedon peliä ja irrottaen etenijöitä pesiltä.

Seuraava ottelu on perjantaina Kiteellä.

Lasse Pippola

Lue myös nämä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.