Kiertoajelulla tehdään geokohteita tutuksi  

Kiertoajelun tavoitteena on tehdä geologiaa, geokohteita sekä geoparkkeja tunnetuiksi. Kuvassa Suokonmäen näkötorni, joka sijaitsee Alajärven Lehtimäellä.
Kiertoajelun tavoitteena on tehdä geologiaa, geokohteita sekä geoparkkeja tunnetuiksi. Kuvassa Suokonmäen näkötorni, joka sijaitsee Alajärven Lehtimäellä.
Kiertoajelun tavoitteena on tehdä geologiaa, geokohteita sekä geoparkkeja tunnetuiksi. Kuvassa Suokonmäen näkötorni, joka sijaitsee Alajärven Lehtimäellä.
Kiertoajelun tavoitteena on tehdä geologiaa, geokohteita sekä geoparkkeja tunnetuiksi. Kuvassa Suokonmäen näkötorni, joka sijaitsee Alajärven Lehtimäellä.

MAALISKUUSSA UNESCO Global Geopark –statuksen saanut Kraatterijärvi Geopark kutsuu asukkaita ja vierailijoita mukaan tutustumaan alueen geokohteisiin. Keskiviikkona 22. toukokuuta järjestetään kiertoajelu, jossa tutustutaan neljään Kraatterijärven Geoparkin kohteeseen.  

–Kohteiksi valikoituivat tänä vuonna kraatterijärven reunalla sijaitseva Lakeaharju, geoparkin korkein kohta Suokonmäki, 30 vuotta sitten avattu kärnäiittilouhos sekä taivaalle tähyävä Tähtitorni, kertoo yhteyshenkilö Maria Ahvenniemi Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:sta.  

–Kiertoajelu on osa Euroopan Geopark Viikkoa, jonka tavoitteena on tehdä geologiaa, geokohteita sekä geoparkkeja tunnetuiksi. Saman tyyppinen kierros toteutettiin myös viime vuonna eri kohteisiin. 

Mainos

Matkalle lähdetään Vimpelin kunnantalon pihasta kello yhdeksän aamulla ja paluu samaan pisteeseen tapahtuu iltapäivällä noin kello 16. Kiertoajelulla on mukana Georanger -opas Aana Vainio, joka avaa vierailukohteiden geologista historiaa.  

–Päivään kannattaa varustautua säänmukaisella vaatetuksella. Kiertoajelu on maksuton, mutta matkan aikana nautitaan omakustanteinen lounas. Matkan päätteeksi Tähtitornilla kahvia ja mehua, mutta on lisäksi hyvä varata mukaan juotavaa, muistuttaa Ahvenniemi.  

Ilmoittautumiset Geokohteet tutuksi! -kiertoajelulle perjantaihin 17. toukokuuta mennessä Maria Ahvenniemelle osoitteeseen maria.ahvenniemi@jpyp.fi

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.