Moottorisahan pärinää ja sahanpurua Tapolanvuoren elämyskeskuksessa 

Ateljee Aution pihapiirissä tapahtuva kilpailu käydään perjantaina kello 11–18 ja lauantaina kello 9–17.
Ateljee Aution pihapiirissä tapahtuva kilpailu käydään perjantaina kello 11–18 ja lauantaina kello 9–17.
Ateljee Aution pihapiirissä tapahtuva kilpailu käydään perjantaina kello 11–18 ja lauantaina kello 9–17.
Ateljee Aution pihapiirissä tapahtuva kilpailu käydään perjantaina kello 11–18 ja lauantaina kello 9–17.

TULEVANA viikonloppuna Lappajärven Ylipäässä sijaitsevalla Tapolanvuorella nähdään kaksipäiväinen huipputason puunveistokilpailu. Ateljee Aution pihapiirissä tapahtuva kilpailu käydään perjantaina kello 11–18 ja lauantaina kello 9–17.  

–Yhteensä kymmenen taiteilijaa kilpailee palkinnoista, joiden yhteisarvo on 3 000 euroa. Paikalla on huipputason veistäjiä, kaksi maailmanmestaria ja nelinkertainen Suomen mestari, hehkuttaa tilaisuuden pääjärjestäjä Tapio Autio.  

Pohjanmaalla kisailtiin ensimmäistä kertaa viime vuoden keväällä 2023 Kivitipun edustalla. Kivitipun tilanteen takia kisa jouduttiin siirtämään muualle ja viime vuonna järjestelyissä mukana ollut Tapio Autio otti vetovastuun järjestelyistä. 

–Tämänkokoinen kisa voidaan järjestää Tapolanvuorella, mutta isommat, kuten SM-tason kilpailu, jossa kisailijoita voi olla kolmekymmentäkin, vaatii isommat puitteet ja isomman taustaorganisaation, Autio pohtii.  

Veistokilpailun aiheena on luonto ja Geopark. Kilpailun tuomareina toimivat Tapio Aution lisäksi Simo Kangastie, viime vuonna järjestelyissä mukana ollut Samuli Kinnunen ja kuningasmetsuri Jaakko Pessinen. Kilpailun mahdollistavat yhteistyökumppanit, joita on yhteensä 15.  

–Keitele Group lahjoittaa kilpailussa käytettävän puutavaran, Hernesniemen kuljetus toimittaa puutavaran, kilpailijoiden majoituksesta vastaa Tähti ja Koivu ja Järviradio, Järviseudun Sanomat sekä Torstai-lehti ovat mediana yhteistyössä, Autio luettelee osan yhteistyökumppaneista.  

KAKSIPÄIVÄINEN tilaisuus on yleisölle maksuton ja erinomainen mahdollisuus tutustua Ateljee Aution elämyskeskukseen. Lappajärveläinen Tapio Autio on 29 vuoden ajan rakentanut Tapolanvuorelle kokonaisuutta, jonka aiheena on luonto, Kalevalainen maailma, syntymä ja kuolema. Autio käyttää materiaaleina puuta ja kiveä, ja Ateljeesta löytyy lukemattomia kivimaalauksia, veistoksia, kaiverruksia ja tauluja. Elämyskeskus on hyväksytty Geopark -reittiin, sillä maastollisesti alue täyttää tarvittavat kriteerit.  

Tilaisuudessa on buffet, kahvia ja makkaraa sekä kilpailuun osallistuvien taiteilijoiden töitä myytävänä. Lauantaina kilpailijoiden lounastauolla kello 11–12 esiintyy hanuritaiteilijaryhmä alajärveläisen Aimo Varilan johdolla, Juha Mieto esittelee Fiskarsin uuden kirvesmallin ja Järviseudun ainoa seppä Kyösti Heikkilä takoo näytösluontoisesti.  

Maija Perälä 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.