Liikkumaan Sydänviikolla  

Sydänviikkoa vietetään 12.-19.5. Kuva Freepik.
Sydänviikkoa vietetään 12.–19.5. Kuva Freepik.
Sydänviikkoa vietetään 12.-19.5. Kuva Freepik.
Sydänviikkoa vietetään 12.–19.5. Kuva Freepik.

SÄÄNNÖLLINEN liikunta tuo hyviä vaikutuksia sydämelle. Se kehittää sydän- ja verenkiertoelimistön kuntoa, vaikuttaa myönteisesti veren rasva-arvoihin ja verenpaineeseen, auttaa painonhallinnassa sekä lisää mielen hyvinvointia.   

–Monenlainen liikunta on hyväksi sydämen terveydelle, myös arkinen liikkuminen kuten pihatyöt, portaiden käyttäminen, pyörällä kulkeminen, koiralenkit ja marjastus, kertoo lääkäri Leena Uusitalo. 

Sydänviikkoa vietetään 12.–19. toukokuuta, aiheena on Liikkuen hyvää sydämelle. Järviseudulla liikutaan ja tehdään mukavia juttuja Sydänviikolla ja vielä seuraavallakin. 

Evijärvellä liikutaan Laavuskalla ja sen ympäristössä maanantaina 13. toukokuuta kello 18 alkaen. 

Vimpelissä mennään lenkkeilemään Vatpakalle maanantaina 20. toukouuta kello 18 alkaen. 

Mainos

Lappajärvellä kuljetaan Karvalaan Matinharjun laavulle keskiviikkona 22. toukokuuta kello 18 alkaen. 

Sydänliiton verkkoluentoa ”Liikkuen hyvää sydämelle – voimaa luonnosta” voi seurata tiistaina 14. toukokuuta 2024 kello 18. 

Liikuttajana on Järviseudun Sydänyhdistys. 

–Jos et pääse mukaan liikuntatapahtumaan, voit viettää Sydänviikkoa liikkuen perheesi, ystäväsi tai vaikkapa naapurisi kanssa. Lähde kävelylle, poluille luontoon, kuntoportaisiin tai tutustumaan oman paikkakunnan ulkoliikuntapaikkoihin. Meillä on kerrassaan loistavat ulkoliikuntamahdollisuudet: puhdas luonto on lähellä joka paikassa, muistuttaa Uusitalo. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.