Pitkäselle ja Tyynismaalle hopeaa – Viikon 17 Lyhyet uutiset

Petteri Tyynismaan Akaa-Volley otti lentopallon Mestaruusliigan hopeaa kaudella 2024. Kuva: Akaa Volley/Harri Mattila.
Petteri Tyynismaan Akaa-Volley otti lentopallon Mestaruusliigan hopeaa kaudella 2024. Kuva: Akaa Volley/Harri Mattila.
Petteri Tyynismaan Akaa-Volley otti lentopallon Mestaruusliigan hopeaa kaudella 2024. Kuva: Akaa Volley/Harri Mattila.
Petteri Tyynismaan Akaa-Volley otti lentopallon Mestaruusliigan hopeaa kaudella 2024. Kuva: Akaa Volley/Harri Mattila.

AKAA-VOLLEYN kausi lentopallon Mestaruusliigassa päättyi hopeamitaleihin, jotka ripustivat kaulaansa myös Alajärven Ankkureiden kasvatti Panu Pitkänen sekä Petteri Tyynismaa, Kortesjärven Järvi-Veikkojen lahja suomalaiselle lentopalloilulle. Hurrikaani-Loimaa otti kultaa otteluvoitoin 4–0.

Pieni pyhiinvaellus palkittiin

SUOMEN NUORISOSEUROJEN vuosittain jakama Vuoden Teatteriteko -palkinto on myönnetty Härmänkylän Nuorisoseuran Pieni pyhiinvaellus -näytelmälle. Näytelmän teksti oli varta vasten Onnelan leveälle ja haastavalle lavalle tehty näyttämösovitus, jonka Katja Kujala ohjasi. Produktio oli yhteisöllinen voimanponnistus, sillä työryhmään osallistui näyttelijöitä myös muun muassa Kortesjärven Ylikylän Nuorisoseurasta.

Vimpeli hakee Itä-Länsi -tapahtumaa 2025

VIMPELIN VETO hakee Itä-Länsi -tapahtuman järjestelyoikeuksia vuodelle 2025. Edellinen miesten Itä-Länsi järjestettiin Vimpelissä vuonna 1990, jolloin nykyinen stadion valmistui. Vimpelin Veto ja Vimpelin Kunta ovat sitoutuneet Itä-Länsi tapahtuman järjestelyihin yhteisvoimin. Toteutuessaan Itä-Länsi mahdollistaa Saarikentälle rakennettavat uudet wc-tilat ja ravintolapalvelut nykyaikaisine myyntipisteineen. Tämä takaisi Saarikentän kenttäpalveluolosuhteisiin merkittävän parannuksen.

Soinin bioterminaalihanke etenee

MAAKUNNAN yhteistyöryhmä (MYR) näyttää vihreää valoa Soinin bioterminaalin rahoittamiselle. Bioterminaalille on haettu rahoitusta Etelä-Pohjanmaan liiton JTF-hausta 651 000 euroa. Hankkeen omarahoitusosuus on 279 000 euroa, eli kokonaisuudessaan kyse on 930 000 euron hankkeesta. Hanke etenee seuraavaksi Etelä-Pohjanmaan liiton käsittelyyn. Bioterminaalialuetta käytetään puupohjaisten energiajätteiden jatkojalostukseen, varastointiin ja lajitteluun. Hankkeen toteuttamisesta vastaa Soinin kunta.

TUPSU-hanke jatkuu Soinissa

SOININ Naarasnevalla on mitattu kohta kolme vuotta suonpohjien metsityksen kokonaisilmasto- ja vesistövaikutuksia. Mittausasema rakennettiin elokuussa 2021 maa- ja metsätalousministeriön TURNEE-hankkeessa. Mittausalueen metsitys onnistui hyvin ja kenttäkerros lähti rehevään kasvuun tuhkalannoituksen seurauksena. Alueesta muodostui hiilinielu jo kahden mittausvuoden jälkeen. Turvetuotantoalueiden palauttaminen suometsiksi (TUPSU)” – kehittämishankkeessa tullaan seuraamaan muun muassa metsityksen monimuotoisuusvaikutuksia ja mitataan dityppioksidipäästöjä kesäkuuhun 2026 asti.

Mikko Kraatari Itikan hallintoneuvostoon

ITIKKA OSUUSKUNNAN edustajisto valitsi kokouksessaan 18. huhtikuuta hallintoneuvoston uusiksi jäseniksi naudanlihantuottaja Mikko Kraatarin Lappajärveltä sekä naudanlihantuottaja Salomon Kolin Loimaalta. Itikka osuuskunta on yli 100-vuotias tuottajaosuuskunta, jonka tärkein tehtävä on hoitaa jäsenistön etuja ja näkökulman esilläoloa atrialaisessa yritysperheessä hallinnoimalla osaltaan Atriaa, A-Tuottajia ja A-Rehua. Osakkuusyritystensä välityksellä osuuskunta harjoittaa muun muassa teuraskarjan hankintaa, eläinvälitystä, teurastamotoimintaa ja lihanjalostusta. Osuuskunnat Itikka, Lihakunta ja Pohjanmaan Liha omistavat yli 50 prosenttia Atrian pörssissä noteerattavista osakkeista. Äänivaltaa osuuskunnilla on lähes 90 prosenttia.

Lue myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.