Herra, kenen luokse me menisimme 

Harri Silvolahti siirtyy 1. elokuuta alkaen Peräseinäjoen johtavan kappalaisen tehtävään. Lähtöjuhlia vietetään Alajärvellä sunnuntaina 5. toukokuuta 2024.
Harri Silvolahti siirtyy 1. elokuuta alkaen Peräseinäjoen johtavan kappalaisen tehtävään. Lähtöjuhlia vietetään Alajärvellä sunnuntaina 5. toukokuuta 2024.
Harri Silvolahti siirtyy 1. elokuuta alkaen Peräseinäjoen johtavan kappalaisen tehtävään. Lähtöjuhlia vietetään Alajärvellä sunnuntaina 5. toukokuuta 2024.
Harri Silvolahti siirtyy 1. elokuuta alkaen Peräseinäjoen johtavan kappalaisen tehtävään. Lähtöjuhlia vietetään Alajärvellä sunnuntaina 5. toukokuuta 2024.

”MONET Jeesuksen opetuslapset vetäytyivät tämän jälkeen joukosta eivätkä enää kulkeneet hänen mukanaan. Jeesus kysyi niiltä kahdeltatoista: Aiotteko tekin lähteä? Simon Pietari vastasi hänelle: Herra, kenen luo me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän sanat. Me uskomme ja tiedämme, että sinä olet Jumalan Pyhä.” Joh.6: 67–69 

Ennen Raamatun Sanassa ollutta tapahtumaa Jeesus oli puhunut itsestään Elämän Leipänä sekä lihansa ja verensä syömisestä. Jotkut kuulijoista pahastuivat Jeesuksen sanoihin.  Sitten Jeesus kysyi läheisiltään: ”Aiotteko tekin mennä pois” – tiukka kysymys: Miten me tähän kysymykseen tänään vastaisimme? 

Pietarin vastauksesta nousee todellinen kultajyvä: ”Herra, kenen luokse me menisimme. Sinulla on iankaikkisen elämän sanat”. Jeesuksella on tarjottavana se mitä me pieninä, syntisinä ihmisinä kipeimmin tarvitsemme syntienanteeksiantamus – iankaikkinen elämä. Hänessä on kaikki mitä kristityn elämiseen tarvitsemme. Hän myös rukoilee omiensa puolesta, jopa silloinkin, kun emme itse jaksa. Hänellä on hyvä suunnitelma sinua ja minua varten. Tuo suunnitelma toteutuu elämällä Hänen yhteydessään. 

Jeesus myös etsimällä etsii eksynyttä – kutsuu luoksensa elämän tieltä harhautuneen. Paavo Ruotsalainen julistaa 1800-luvulla kauniisti: ”Kristus juoksee aran, vauhkon, syntisraukan jälessä, huutelee kuin paimen lammasta, tarjoo palasta ja koettaa kesytellä. Ja kun hän tapaa syntisraukan ohdakkeiden repimänä ja suohon vajonneena, ei hän sitä komenna eikä jaa sille käskyjä, ei hosu eikä aja, vaan kumartuu itse alle, nostaa uupuneen hartioilleen ja kantaa kotia.”  Tällainen Vapahtaja meillä on. Hänen luokseen saamme mennä. Vain Hänellä on iankaikkisen elämän sanat. Vain Hänellä on tarjottavana täydellinen anteeksiantamus. Sitä, joka Hänen luokseen tulee Hän ei heitä pois. Uskotko sen? 

Tämä hartauskirjoitus on tällä erää viimeinen. Siirryn 1. elokuuta alkaen Peräseinäjoen johtavan kappalaisen tehtävään. Lähtöjuhliani vietän Alajärvellä sunnuntaina 5. toukokuuta 2024. Tahdon toivottaa lehden lukijoille ja toimitukselle runsasta siunausta. 

Silvolahden Harri, kappalainen 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.