Ymmärtääkö EU suomalaista metsänomistajaa ja maanviljelijää? 

Maatalouden tärkein tehtävä on tuottaa ruokaa. Tukijärjestelmää onkin korjattava tuotantoon kannustavaan suuntaan, koska Euroopan unionin omavaraisuutta ruuantuotannossa on parannettava.
–Maatalouden tärkein tehtävä on tuottaa ruokaa. Tukijärjestelmää onkin korjattava tuotantoon kannustavaan suuntaan, koska Euroopan unionin omavaraisuutta ruuantuotannossa on parannettava, kirjoittaa Janne Sankelo kolumnissaan. Kuva: Kokoomus.
Maatalouden tärkein tehtävä on tuottaa ruokaa. Tukijärjestelmää onkin korjattava tuotantoon kannustavaan suuntaan, koska Euroopan unionin omavaraisuutta ruuantuotannossa on parannettava.
–Maatalouden tärkein tehtävä on tuottaa ruokaa. Tukijärjestelmää onkin korjattava tuotantoon kannustavaan suuntaan, koska Euroopan unionin omavaraisuutta ruuantuotannossa on parannettava, kirjoittaa Janne Sankelo kolumnissaan. Kuva: Kokoomus.

SUOMI liittyi Euroopan unioniin vuonna 1995. Suomen tavoitteena on ollut pyrkiä päätöksenteon ytimeen. Suomen liityttyä Naton jäseneksi olemme myös puolustuspolitiikan keskiössä. EU:lla on kuitenkin jatkossa tärkeä rooli monissa turvallisuuskysymyksissä, kuten rajavalvonnassa, siirtolaisvirrassa ja Ukrainan avustamisessa. Euroopan unionin tulee olla isoissa kysymyksissä vahva, mutta näpertelyn ja kansalaisten ärsyttämisen voi jättää väliin. 

Unionin jäsenmaat ovat Suomen tärkeitä kauppakumppaneita ja Suomen hyvinvoinnin perusta. Suomalaiset yritykset kilpailevat unionin alueella muiden jäsenmaiden yritysten kanssa. Pelisääntöjen pitää olla samat. On myös tärkeää, että Unionin ulkopuolelta tulevilta yrityksiltä edellytetään samoja vaatimuksia kuin eurooppalaisilta toimijoilta. 

Suomi ja Ruotsi ovat Euroopan Unionin metsäisimmät maat. Pohjoismainen metsätalous perustuu siihen, että metsiä käytetään vastuullisesti. Suomessa hakataan metsiä vuosittain vähemmän kuin on niiden vuosittainen kasvu. Luonnon monimuotoisuudesta huolehditaan. Suomessa on merkittävä määrä suojeltuja metsiä ja myös talousmetsissä huolehditaan arvokkaista kohteista. 

EU:n muut jäsenmaat ymmärtävät huonosti metsänkäyttömme periaatteita. Päätöksenteko metsistä on pidettävä kansallisissa käsissä! Poliittisessa keskustelussa unohtuu, että metsät ovat Suomessa suurilta osin yksityisomistuksessa. Suomessa on 600 000 metsänomistajaa. Olisi ryöstö tehdä metsiä koskevia EU-päätöksiä heidän ylitseen. 

MAATALOUS- JA ALUETUET muodostavat merkittävän osan EU:n budjetista, vaikka osuus on pienentynyt. Järjestelmän tarkoituksena on turvata maatalouden harjoittaminen koko EU:n alueella ja kuluttajille kohtuuhintainen ruoka. Aktiivinen maa- ja metsätalous tarjoaa ratkaisuja ilmasto- ja ympäristökysymyksiin. 

Euroopan unionin yhteinen maatalouspolitiikka luo pohjaa pitkäjänteiselle työlle ja investoinneille. Maatalouden tärkein tehtävä on tuottaa ruokaa. Tukijärjestelmää onkin korjattava tuotantoon kannustavaan suuntaan, koska Euroopan unionin omavaraisuutta ruuantuotannossa on parannettava. 

EU:n energiaomavaisuudessakin on kehitettävää. Myös Suomen on oltava tarkkana. Ydinvoima ja uusiutuva energia takaavat sähköntuotantoamme, mutta kulutushuippujen osalta olemme tuontienergian varassa. Kotimainen turve on ajettu lähes alas energiantuotannossa päästökauppahinnoittelun johdosta. Tuotantoa kuitenkin tarvitaan, sillä turve on huoltovarmuuspolttoaine.  Eurooppalaisella tasolla on turvattava myös turpeen käyttö myös muihin käyttökohteisiin. 

Janne Sankelo 

eurovaaliehdokas (Kok.) 

Kauhava 

Mainos
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.