Ainutlaatuinen lahjoitus ja hiihtäjäpatsaan arvoitus – viikon 14 Järviseudun Sanomien otsikoita

Järviseudun Sanomat 14/24 on luettavissa kotisivulla tänään 2.4.2024 kello 16 alkaen.
Järviseudun Sanomat 14/24 on luettavissa kotisivulla tänään 2.4.2024 kello 16 alkaen.
Järviseudun Sanomat 14/24 on luettavissa kotisivulla tänään 2.4.2024 kello 16 alkaen.
Järviseudun Sanomat 14/24 on luettavissa kotisivulla tänään 2.4.2024 kello 16 alkaen.

Viikon lehti on luettavissa täällä kello 16 alkaen, nappaa tästä lukuvinkit!

VIMPELIN pesäpallomuseolla vietettiin tiistaina 2. huhtikuuta ainutlaatuista hetkeä, kun Riikka Sallinen (os. Nieminen) saapui paikalle mukanaan kaikki omistamansa pesäpallopalkinnot, mukaan lukien kaksi kultaista mailaa, kultainen räpylä ja räpylä, jossa seisoo Mauri Pyhälahden nimikirjoitus. Hän lahjoitti ne museon kokoelmiin.

–Pyhis oli yksi pesäpallon esikuvistani. Olin 11-vuotias, kun sain räpylän nimikirjoituksella, kertoo Sallinen.

EVIJÄRVELLÄ alakoulujen tyttöjen sarjojen nopein hiihtäjä on saanut mukaansa hiihtäjätyttöpatsaan aina vuodesta 1950 saakka. Palkintoa tavoiteltiin vuosittain 50-luvulta aina vuoteen 2019 asti, jonka jälkeen hiihtokisoissa on ollut ensimmäistä kertaa tauko. Nyt sen vei Minja Karvonen, mutta kuka tietää, kenelle se lähti vuonna 1975?

Vimpelin Vedon korisnaisten kausi päättyi kirvelevään tappioon, nykyshamaani järjesti äänimeditaation Alajärvellä ja katsastusyritys Elpemakin väki kertoo, miltä näyttää uusien autojen konepellin ja korin alla, Lappajärvellä ja Vimpelissä otetaan käyttöön kirkkopassi, jonka toivotaan aktivoivan lapsia ja lapsiperheitä seurakunnan tapahtumiin.

Muita uutisaiheitamme ovat tällä viikolla muun muassa viime viikolla saatu Geopark-status, lappajärvisten tunnelmat Kivitipun ovien sulkeutuessa sekä Nykälänniemen historia, jota on tutkinut Hannu Takala. Jutuissa muistellaan myös marraskuussa menehtynyttä kulttuuripersoona Esa Rentolaa ja ukrainalaista pääsiäismunaperinnettä.

Odotellessa voit kurkistaa viime viikon tärkeimpiin uutisiimme täällä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.