Kesänopeuksiin siirtyminen alkaa keskiviikkona 3.4. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan keskiviikkona 3.4. ja kaikki merkit tulee olla vaihdettuina viimeistään torstaina 4.4.2024.
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan keskiviikkona 3.4. ja kaikki merkit tulee olla vaihdettuina viimeistään torstaina 4.4.2024.
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan keskiviikkona 3.4. ja kaikki merkit tulee olla vaihdettuina viimeistään torstaina 4.4.2024.
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan keskiviikkona 3.4. ja kaikki merkit tulee olla vaihdettuina viimeistään torstaina 4.4.2024.
Talvi- ja pimeän ajan alennettujen nopeusrajoitusten poisto Suomen maanteillä aloitetaan tällä viikolla porrastetusti etelästä. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä nopeusrajoitusten vaihtaminen aloitetaan keskiviikkona 3.4. ja kaikki merkit tulee olla vaihdettuina viimeistään torstaina 4.4.2024.

KESÄNOPEUSRAJOITUKSIIN siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 kilometristä 100 kilometriin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa. Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan heti, kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Ajonopeus ja renkaan valinta tilanteen mukaan


Vaikka kesänopeusrajoituksiin siirrytäänkin, ajokelit voivat olla edelleen vaihtelevia. Esimerkiksi aamun tunteina voi olla liukasta, jolloin turvallinen ajaminen edellyttää nopeusrajoitusta alhaisempaa ajonopeutta.
Sopivan tilannenopeuden lisäksi asenteen pitää olla myös muuten kunnossa. Kevät tuo tien päälle paljon erilaisia kulkijoita. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat pitää aina osata ohittaa riittävältä etäisyydeltä turvallisesti. Heidät tulee huomioida lätäköiden kohdalla: vettä ja lokaa ei pidä roiskia muiden tielläliikkujien päälle.
Kuljettajan vastuulla on valita säähän ja keliin sopivat renkaat. Kesärenkaiden vaihtoa onkin hyvä pohtia oman ajoympäristön mukaan. Talvisilla teillä ajava saa käyttää nastarenkaita huhtikuussakin sään ja kelin niin edellyttäessä.
Ajokelin ja liikennetilanteen voi varmistaa Väyläviraston liikennetilanne palvelusta Liikennetilanne (fintraffic.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.