Lukija kysyy, toimitus vastaa 

Toimittajamme Johanna Korkea-aho vastasi lukijan kysymykseen.
Toimittajamme Johanna Korkea-aho vastasi lukijan kysymykseen juttujen määrästä.
Toimittajamme Johanna Korkea-aho vastasi lukijan kysymykseen.
Toimittajamme Johanna Korkea-aho vastasi lukijan kysymykseen juttujen määrästä.

LUKIJA kysyy: Miksi meidän paikkakunnalta oli tässä lehdessä niin vähän juttuja? Minäpä tartun tähän kysymykseen ja parhaani mukaan koetan myös siihen vastata. 

Me Järviseudun Sanomissa kartoitamme jokaista lehteä tehdessämme, että juttuja löytyisi Alajärveltä, Vimpelistä, Lappajärveltä, Evijärveltä ja Kortesjärveltä. Joskus joltain paikkakunnalta on enemmän juttuja kuin toiselta ja pääsääntöisesti siihen on olemassa kaksi syytä.  

Yksi: Järjestävät tahot ovat olleet aktiivisesti meihin yhteydessä ja tapahtumista on ilmoitettu hyvissä ajoin. Näin meillä on ollut mahdollisuus suunnitella ja järjestää itsemme paikalle. 

Kaksi: Joskus tapahtumien suma saattaa keskittyä jollekin tietylle paikkakunnalle. Eli jollain viikolla esimerkiksi Vimpelissä saattaa tapahtua enemmän kuin Lappajärvellä tai toisinpäin. Tällöin uutisia tietysti tulee enemmän siltä paikkakunnalta, jossa tapahtumia on. 

Toivottavasti osasin vastata kysymykseen? Joskus muuten uutishaukkana oleminen on ihan salapoliisityötä. Silloin, kun missään ei tapahdu mitään, on laitettava vihikoirat liikkeelle ja etsittävä kontakteja, koska yleensä aina jostain löytyy joku, joka tietää jonkun, joka tietää jotain. Mutta huh, se on aikaa vievää puuhaa. Onneksi tällä hetkellä meillä on mahtavia agentteja soluttautuneena jokaiselle paikkakunnalle, joten tapahtumistakin pysyy nykyisin paremmin kuusalla. Hyvät avustajat ovat meille kuin kultaa ja muistakaa, että he ovat olemassa myös teitä varten! Käykää kiskaisemassa hihasta heitä, tai meitä, tai laittakaa sähköpostia toimitukselle ja heittäkää juttuvinkkiä tapahtumista, ilmiöistä, ihmisistä, mistä vain! Nimittäin etsivä kyllä löytää, mutta joskus homma voisi hoitua vähemmälläkin salapoliisityöllä. 

JÄRVISEUDUN SANOMAT on kirje kotiseudulta, Järviseudulta.  

On ollut hienoa huomata, että yhteisöllisyys, liikenne ja yhteistyö paikkakuntien välillä lisääntyy koko ajan. Järviseutu nähdään yhä enemmän kokonaisuutena, kuin vain yksittäisinä kuntina. On kaikkien etu, kun käymme myös omien kuntarajojen ulkopuolella harrastamassa, hankintoja tekemässä ja tapahtumissa. Täällä kun nämä välimatkat taittuvat naurettavan nopeasti, ei ole homma eikä mikään piipahtaa välillä naapurikunnan puolella. Jokainen meistä voi vaikuttaa alueen elinvoimaisuuteen. Yhteistyössä on voimaa! 

Voisinkin heittää haasteeksi lukijoille, käykää tämän vuoden aikana tutustumassa yhteen uuteen kohteeseen oman paikkakunnan ulkopuolella ja kertokaa kokemuksesta meille. Laitetaan hyvät vinkit eteenpäin myös muille. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.