Tulivuorihiihdossa Lappajärvellä haasteet kääntyivät voitoksi  

Tulivuorihiihtojen lähtötilanne Hernesniemen pururadalta 3.3.2024.
Tulivuorihiihtojen lähtötilanne Hernesniemen pururadalta. Kuva: Santeri Viinamäki.
Tulivuorihiihtojen lähtötilanne Hernesniemen pururadalta 3.3.2024.
Tulivuorihiihtojen lähtötilanne Hernesniemen pururadalta. Kuva: Santeri Viinamäki.

TULIVUORIHIIHTO asetti taas kerran haasteita niin hiihtäjille kuin järjestäjille. Viime viikon lauha sää sulatti lunta ja toi vettä jäälle. Viime hetkeen saakka Lappajärven Veikot uskoi jäällä hiihdon mahdolliseksi. Kun lämpötila ei yölläkään laskenut pakkasen puolelle, niin aiemmin ajettu latupohja ei kantanut enää. Kilpasarjojen lähdöt siirrettiin Hernesniemen kuntoradalle hiihtäjien ja järjestäjien yhteisellä nopealla päätöksellä. Laturetkeilijät kiersivät Kärnänsaaren. 

Kilpailijat olivat tyytyväisiä siirtoon ja siihen, että saivat kilpailla loistokunnossa olevilla laduilla. Latupohja oli luistava, kova ja sauvat eivät painuneet yhtään. Hiihtomatka oli 17 kilometriä, mutta nuorimmat naiset hiihtivät 13 km. 

Viime vuoden kakkonen Jori Selkämaa Seinäjoelta kirkasti sijoituksensa pitäessään kovinta vauhtia perinteisellä tyylillä hiihdetyssä kilpailussa. Hän sai alkumatkasta vetoapua Kurikan Jaakko Yli- Rahnastolta, joka taipui sitten matkan edetessä. 

Järjestävän seuran Päivi Etelämäki ja IF Falkenin Annika Sandvik kamppailivat naisten nopeimman hiihtäjän tittelistä. Sandviik johti muutamia sekunteja koko matkan ajan. Maalissa ero oli kymmenen sekuntia. Viime vuonna Etelämäki oli myös toinen hävittyään silloin viisi sekuntia voittajalle. 

Reijo Kärnä 

 Tulokset: 

N18 13km1.Felicia Sandvik IK Falken 1.13.13,2. Linn Kroksjö  IK Falken 1.13.16 

N40 17km 1.Annika Sandvik IK Falkken 1.00.04, 2. Päivi Etelämäki Lappajärven Veikot 1.00.14 

Mainos

M 1.Jori Selkämaa Seinäjoki 47.22, 2.Jussi Ala- Kasari Jalasjärven Jalas 1.21.12 

M40 1.Jaakko Yli- Rahnasto Kurikan Ryhti 48.18, 2. Tuomas Björkbacka Veteli 51.10 

3. Jani Aho Winewalley Skiers 51.33 

M 50 1.Tommy Kroksjö IF Falken  51.11 

M60 1.Arto Kytölä Alajärven Ankkurit 51.08 , 2. Arto Kalliokoski Perhon Kiri 51.09 

M70 1.Markku Kankaanpää Ylihärmä 1.00.04, 2.Eero Saarenketo Alajärven Ankkurit 1.00.50, 3.Esko Pohjoispää Vimpeli 1.09.30 

Retkisarja ajalla 1.Minna Kaasalainen 1.27.12, 2.Seppo Rauma 1.27.13 

Retkisarja ilman aikaa: Aulikki Jokinen, Minna Kujala, Johanna Kujala, Aarne Joensuu, Kari Viita-aho, Arvi Kangastie, Pauli Rantakangas, Asko Kuoppala, Erkki Virtaniemi, Pentti Pajala, Vesa Savola, Hannu Autio, Aimo Järvelä ja Matti Etelämäki 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.