Kirkkovaltuusto valitsee Alajärven kirkkoherran 6. maaliskuuta

Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho hakevat Alajärven kirkkoherran virkaa.
Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho hakevat Alajärven kirkkoherran virkaa.
Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho hakevat Alajärven kirkkoherran virkaa.
Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho hakevat Alajärven kirkkoherran virkaa.

Alajärven kirkkoneuvosto ei kokouksessaan 22. helmikuuta nimennyt kirkkoherran virkaa hakeneista suosikkiaan kirkkovaltuustolle. Virkaa ovat hakeneet Ilkka Lehto ja Terho Kanervikkoaho. Kirsti Joensuu esitti Sakari Pajukankaan ja Miianella Herralan kannattamana, että virkaa toistaiseksi tekevää Ilkka Lehtoa esitettäisiin kirkkoherraksi. Äänestyksessä Esko Kallio, Hanna Koivulampi, Leila Lahti, Alpo Lahtinen, Johanna Lamminen, Jorma Niskakangas ja Kimmo Niskala olivat pohjaesityksen takana, joten yhteistä näkemystä virkaan valittavasta ei saatu aikaan. Kirkkovaltuusto suorittaa kirkkoherran vaalin keskiviikkona 6. maaliskuuta.

Ehdokkaista tehdyssä arvioinnissa opintojen perusteella molemmilla hakijoilla on kelpoisuus kirkkoherran virkaan ja molemmilla hakijoilla on työkokemusta seurakuntatyöstä ja papin viran hoidosta. Ilkka Lehdolla on merkittävän pitkä kokemus kirkkoherran tehtävien hoidosta. Terho Kanervikkoahon kokemus kirkkoherran viran hoidosta on lyhyt. Terho Kanervikkoaholla on riittävät valmiudet kirkkoherran tehtävän hoitoon ja siinä kehittymiseen. Ilkka Lehdolla on hyvät ja vahvat valmiudet suurehkon seurakunnan kirkkoherran viran hoitamiseen ja johtamiseen. Kokonaisarvioinnin perusteella Ilkka Lehdolla on parhaimmat ansiot ja valmiudet Alajärven kirkkoherran viran hoitamiseen.

LEHTIMÄEN alueella hautapaikat alkavat loppua. Alajärven seurakunta on ostanut Lehtimäellä kirkon vierestä 0,2330 hehtaarin määräalan laajennusta varten. Seurakunta omistaa jo maapalan hankitun palstan vieressä. Kumpikin tila on liitetty maanmittaustoimituksissa tilaan, joka on hautausmaa-aluetta. Kummallakin alueella on tehty maaperätutkimukset ja todettu, että maaperä on soveltuvaa hautausmaa-alueeksi suurimmalta osalta aluetta. Lisäksi kaupungin kaavoituspuolen edustajat, Ely-keskuksen edustajat Vaasasta sekä Seinäjoen Museoiden edustaja ovat käyneet tutustumassa alueeseen ja todenneet, että kaavamuutos voisi toteutua poikkeamaluvalla.

Mainos

KIRKKONEUVOSTO hyväksyi linjauksen konserttien järjestämisestä seurakunnan tiloissa. ulkopuoliselta konsertinjärjestäjältä perittävät vuokrat ovat jatkossa Alajärven kirkko 500, Vimpelin, Lappajärven ja Lehtimäen kirkot 350, Alajärven seurakuntatalo 250, Vimpelin ja Lehtimäen seurakuntakodit sekä Lappajärven Kivikoulu 200 euroa per tilaisuus. Konserttisopimukseen lisätään vielä maksimikapasiteettimäärät ja konserteista sovitaan kunkin alueen kanttorin sekä musiikin työalavastaavan kanssa.

TILIKAUDEN tulos viime vuodelta näyttää joulukuun lopussa ylijäämää 283 952 euroa. Toimintakatteen toteutumisprosentti on 98,5 prosenttia (toimintatuotot 114,5 toimintakulut 101,1). Henkilöstökulujen toteutumisprosentti on 96,4. Kirkollisveroja kertyi 3 194 513 euroa. Toteutuma oli 104,7 prosenttia. Vuosikatteen toteutuma on 171,3 prosenttia.

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.