Lappajärvi sai vakituisen seurakuntamestarin

Tuomas Niemi tuoreella työpaikallaan. Kuva: Kaisu Huhtala.
Tuomas Niemi tuoreella työpaikallaan. Kuva: Kaisu Huhtala.
Tuomas Niemi tuoreella työpaikallaan. Kuva: Kaisu Huhtala.
Tuomas Niemi tuoreella työpaikallaan. Kuva: Kaisu Huhtala.

TUOMAS NIEMI, 40, on Alajärven seurakunnan Lappajärven alueen uusi seurakuntamestari. Hän otti vastaan vakituisen viran 1.12.2023.

–Olin Lappajärvellä hautausmaalla kausityöntekijänä parina kesänä ja tykästyin paikkaan. Tein viime syksynä jo joitakin suntion tuurauksia, kertoo Niemi.

Aiemmin muun muassa autokorjaamoalalla ja talomaalarina toiminut Niemi on aloittanut viime syksynä seurakunta- ja hautauspalvelualan ammattitutkinnon suorittamisen Kaustisen STEP-opistossa (entinen Seurakuntaopisto) ja valmistuu 2024 joulukuussa.

Niemi kertoo, että uusi työ tuntuu mieluisalta ja on vastannut odotuksia.

–Pidän ulkotöistä kaikkein eniten. Oikein odotan, että tulee taas kesä ja pääsee ruohonleikkurin kanssa hommiin, hymyilee Niemi.

Mainos

Hautausmaan lisäksi hänen työnkuvaansa kuuluu kirkon tilaisuuksien valmistelu, mukanaolo kirkollisissa toimituksissa, kellonsoitot sekä pihatyöt ja lipunnostot Kivikoululla muistotilaisuuksien aikaan.

Niemi itse on kotoisin Alajärveltä, vaimo on lappajärveläisiä. Perhe asuu Nississä, joten työmatkat ovat kahden lapsen isälle mukavan lyhyitä.
Kaisu Huhtala

Seurakuntamestari vai suntio?

SEURAKUNTA- ja hautauspalvelualan ammattitutkinnon (150 op) voi suorittaa Suomessa seitsemällä eri paikkakunnalla. Tutkinnossa on kaksi valinnaista linjaa: Seurakuntapalvelun osaamisala (esimerkiksi suntiot ja kirkon vahtimestarit) sekä Hautauspalvelun osaamisala (hautaustoimiston työntekijät).

Seurakuntamestari on suntio, jolla on usein esimiesasema organisaatiossa tai laaja vastuualue seurakunnan toiminnassa. Seurakuntamestarin töihin sisältyy usein paitsi suntion työt jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa, myös vahtimestarin, kiinteistönhoitajan, siivoojan, puutarhurin, hautausmaanhoitajan ja haudankaivajan töitä – laajuus riippuu seurakunnasta.

Aiheeseen liittyviä juttuja

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2018/08/09/suntio-vaihtuu-seurakuntamestariin/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/01/29/haudankaivajan-tyo-vaati-ennen-kovaa-fysiikkaa-ja-sopivaa-mielenlaatua/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.