Uittomieslenkin lintutornille taivallettiin villasukissa

Kävelysauvat osoittautuvat käyttökelpoisiksi apuvälineiksi tasapainon säilyttämisen kannalta.
Kävelysauvat osoittautuvat käyttökelpoisiksi apuvälineiksi tasapainon säilyttämisen kannalta.
Kävelysauvat osoittautuvat käyttökelpoisiksi apuvälineiksi tasapainon säilyttämisen kannalta.
Kävelysauvat osoittautuvat käyttökelpoisiksi apuvälineiksi tasapainon säilyttämisen kannalta.

JOUKKO innokkaita talviretkeilijöitä on kokoontunut Evijärven Uittomieskämpälle. Alkamassa on Järvilakeuden Kansalaisopiston ja Kuntoloikka-hankkeen järjestämä Lumoudu lähiluonnosta -retki Krista Savolan ja Hanna Honkaniemen johdolla. Tänään lähdetään metsäretkelle villasukkaillen: osanottajilla on kenkien sijasta 3–4 paria villasukkia päällekkäin. Pakkasta on kymmenkunta astetta ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta: täydellinen retkisää! Parin edellispäivän tuiskut ovat varmistaneet, että pääsemme taivaltamaan umpihangessa – lunta on keskimäärin polveen asti.

Villasukkakävely on paljasjalkailun talvinen muoto. Ideana on kulkea ilman paksupohjaisia kenkiä, jolloin jalkapohjien pienet lihakset ja hermopäätteet aktivoituvat. Paljasjalkailu parantaa tutkitusti ryhtiä, tasapainoa sekä alaraajan nivel- ja lihastoimintoja. Kengittä kulkeminen on myös maadoittavaa, millä tarkoitetaan kehon luonnollisen sähköisen tilan ylläpitämistä. Keho saa maasta tarvitsemaansa miinusmerkkistä sähkövarausta, mikä edesauttaa hyvinvointia.

Kulkua luonnosta nautiskellen

PÄÄMÄÄRÄNÄMME on Uittomieslenkin lintutorni Jokisuunlahden rantaa myötäillen. Koska retkeilemme metsäkylpy-hengessä hitaasti ja nautiskellen, matkan varrelle mahtuu yksi kiitollisuusharjoitus sekä pysähtynyt hetki aikaa vain itsellemme, luonnon ääniä kuunnellen ja auringonpaisteesta nauttien. Lisäksi ryhmä on saanut ”tehtäväksi” ottaa kuvia asioista, jotka ilahduttavat tai hämmästyttävät matkan varrella. Kuvapankkiin kertyy otoksia naavatupsuista lumisiin männynoksiin ja hangessa tasapainoileviin retkikavereihin.

Puolentoista kilometrin lenkkiin kuluu taukoineen aikaa vajaat kaksi tuntia. Yhdessä hämmästelemme, kuinka lämpimät ja kuivat varpaat kaikilla edelleenkin on.

Urheilupäivä huipentuu Uittomieskämpän laavulla nautittuihin retkieväisiin: valmistamme yhdessä nuotiolla paistettavia mozzarellapitaleipiä ja banaaneja, joita nautitaan vaikkapa suklaakastikkeen kera.

Mainos

–Tämä oli tosi kivaa ja erilaista! Luonnosta nauttimista kivassa seurassa ilman suorittamisen tuntua, kiittää lappajärveläinen Tiina Kujala.

–Hyvät ohjaajat ja ennen kokematonta teholiikuntaa mahtavissa puitteissa, kiteyttää Ritva Kangas Evijärveltä.

Olemme yksimielisiä siitä, että on hienoa päästä ohjatusti tutustumaan uusiin retkikohteisiin ja retkeilymuotoihin.

Lumoudu lähiluonnosta -retkiä on tulossa kevätkauden mittaan vielä kolme eri puolille Järviseutua. Retket ovat veloituksettomia ja niihin ilmoittaudutaan Järvilakeuden Kansalaisopiston kautta.

Kaisu Huhtala

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.