Järviseutulaisista retkitarinoista koottiin kirja

Krista Savolan (vas.) ja Hanna Honkaniemen toiveena on, että uusi kirja löytää tiensä niin paikallisten asukkaiden, matkailijoiden kuin matkailutoimijoidenkin käyttöön.
Krista Savolan (vas.) ja Hanna Honkaniemen toiveena on, että uusi kirja löytää tiensä niin paikallisten asukkaiden, matkailijoiden kuin matkailutoimijoidenkin käyttöön.
Krista Savolan (vas.) ja Hanna Honkaniemen toiveena on, että uusi kirja löytää tiensä niin paikallisten asukkaiden, matkailijoiden kuin matkailutoimijoidenkin käyttöön.
Krista Savolan (vas.) ja Hanna Honkaniemen toiveena on, että uusi kirja löytää tiensä niin paikallisten asukkaiden, matkailijoiden kuin matkailutoimijoidenkin käyttöön.

KRISTA SAVOLAN ja Hanna Honkaniemen retkitarinoista on hiljattain julkaistu kirja Hengähdyshetkiä Järviseudun luonnossa. Kirja esittelee vuodenkierron mukaan 13 erilaista retkeä Järviseudulla luontokohteineen ja aktiviteetteineen. Viehättävät kuvat retkieväistä ja kattauksista luonnon keskellä ovat oleellinen osa kirjaa. –”Mitä siellä syödään” on ensimmäinen kysymys, kun lähdemme suunnittelemaan uutta retkeä, Krista ja Hanna nauravat.

Lappajärveläiset naiset tutustuivat työn merkeissä ja alkoivat pitää palavereitaan luonnossa. Kävelyretket laajenivat nopeasti yhteiseksi retkeilyharrastukseksi vapaa-aikana. Näkemykset hyvästä retkestä olivat yhtenevät: uusia luontokohteita ja aktiviteetteja, ruoanlaittoa luonnon helmassa, valokuvausta ja nautiskelevaa viipyilyä. Hyvät tarinat vaativat hitautta.

Retkitarinoista syntyi ensin somekanava, ja sitten kirjaprojekti.

–Halusimme tallentaa kokemuksemme muistoiksi itsellemme ja samalla tuoda löytämiämme luontokohteita laajemmin tietoisuuteen. Suomen Kulttuurirahasto myönsi hankkeelle kuluapurahan keväällä 2021, ja vuoden 2023 lopulla kirja saatiin taittoon. Kuvat ovat Kristan ottamia, tekstiosuudet on kirjoitettu yhdessä, kertovat naiset.

Kirja tulee myyntiin useampaan paikkaan Järviseudulla ja sen voi myös tilata Savolan maatilan nettisivujen kautta.

Mainos

Entä kirjaprojektin jälkeen?

–Toteutamme yhteistyössä Järvilakeuden Kansalaisopiston ja Kuntoloikka-hankkeen kanssa kevään mittaan neljä erilaista Lumoudu lähiluonnosta -retkeä, jolloin halukkaat pääsevät mukaamme nauttimaan luonnosta ja retkiherkuista, vinkkaavat Krista ja Hanna.

Kirjan resepteillä voi valmistaa maistuvia ruokia sekä retkillä että kotioloissa. Kuva: kirjasta.
Kirjan resepteillä voi valmistaa maistuvia ruokia sekä retkillä että kotioloissa. Kuva: kirjasta.

Lue myös Kristan ja Hannan vetämästä villasukkaretkestä täältä

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.