Keskustan Etelä-Pohjanmaan piirihallitus ei hyväksy maanmittauslaitosverkoston karsimista

Sari Palmu ottaa kantaa maaseudun elinkeinojen ja asukkaiden puolesta.
Sari Palmu.
Sari Palmu ottaa kantaa maaseudun elinkeinojen ja asukkaiden puolesta.
Sari Palmu.

Maanmittauslaitos tekee selvitystä palvelupisteverkostosta. Kahdeksan vuotta sitten esitettiin, että pienemmät palvelupisteet lakkautetaan, mutta silloin maa- ja metsätalousministerinä toiminut Kimmo Tiilikainen (kesk.) päätti, ettei palvelupisteitä lakkauteta. Nyt päätöksen tekee maa- ja metsätalousministeri Sari Essayah. Pienten palvelupisteiden henkilöstö on ottanut kantaa asiaan ja on todennut, että lakkautuksilla ei saada aikaan säästöjä maanmittauslaitokselle. Maanmittaukseen kuuluu maastossa tehtävät työt sekä kiinteistön sijaintipaikalla pidettävät kokoukset ja katselmukset. Jos palvelut keskitetään muutamiin isoihin kaupunkeihin, tulevat matkakustannukset lisääntymään ja työaikaa kuluu tien päälle. Pienemmissä palvelupisteissä työntekijät ovat erittäin sitoutuneita työhönsä ja se näkyy myös työhyvinvoinnissa ja tuloksellisuudessa. Tärkeää on lisäksi se, että palvelupisteiden ollessa lähellä työkohdetta, myös paikallistuntemus on huomattavasti parempi kuin heillä, jotka asuvat kaukana työkohteista.

Vuokrakustannukset ovat pienemmillä paikkakunnilla huomattavasti edullisemmat kuin isoissa kaupungeissa, joten senkään takia keskittäminen suuriin kaupunkeihin ei tuo säästöjä. Yhteiskunnan kannalta toimintoja ei ole järkevää siirtää suuriin kaupunkeihin, koska se kiihdyttää entisestään maassamuuttoa. Jos säästöjä toimitilakustannuksissa oikeasti halutaan saada, tulisi tarkastella suurten kaupunkien keskustoissa sijaitsevien kalliiden toimitilojen siirtämistä halvemmille alueille. Maamme hallitus on sen sijaan keskittämässä palvelut virasto kerrallaan isoihin kaupunkeihin.

Mainos

-Keskustan Etelä-Pohjanmaan piiri vetoaa maamme hallitukseen ja eduskuntaan, että ne eivät toteuta Maanmittauslaitoksen palvelupisteverkoston karsimista. Kokonaistaloudellisuus, vastuullisuus, päästöjen hillitseminen, henkilöstön työhyvinvointi ja palveluiden saatavuus koko Suomessa on huomioitava palveluiden järjestämisessä, toteaa piirihallituksen puheenjohtaja Sari Palmu.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.