Kaupunki tukee Paavolaa ja Ihamäkeä

Antti Ihamäki solmii Alajärven kaupungin kanssa yhteistyösopimuksen. Kuvassa Ihamäki Joanna Kuvajan haastattelussa Asumista ja hyvinvointia -messuilla.
Antti Ihamäki solmii Alajärven kaupungin kanssa yhteistyösopimuksen. Kuvassa Ihamäki Joanna Kuvajan haastattelussa Asumista ja hyvinvointia -messuilla.

ALAJÄRVEN kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 5. helmikuuta yhteistyösopimukset seiväshyppääjä Mikko Paavolan sekä kestävyysjuoksija Antti Ihamäen kanssa. Sopimusten arvo on 1 500 euroa. Kaupunki saa logonsa urheilijan kilpailuasuihin ja voi käyttää urheilijaa yhdessä tilaisuudessa yhteisesti sovittuna ajankohtana. Urheilijat saavat TV-näkyvyyttä muun muassa Kalevan kisoissa ja GP-kilpailuissa. Lisäksi urheilija tekee päivityksiä someen ja tuo kaupunkia positiivisesti esille.

Paavola tähtää alkukesästä Roomassa pidettäviin Euroopan mestaruuskilpailuihin, päätähtäin on elokuussa Pariisissa järjestettävät olympialaiset. Vuoden 2023 kausi jäi Paavolalta väliin jalkavamman vuoksi hänen pudottuaan talvella hallikilpailuissa kovalle alas. Aikaisempina kausina hän on voittanut Suomen mestaruuden vuonna 2020 tuloksella 531 ja vuonna 2021 tuloksella 560.

Ihamäen tavoitteena tällä kaudella on kilpailla ja menestyä ratakisoissa 5 000 ja 10 000 metrillä. Ihamäki voitti kaudella 2023 kaksi SM-mitalia maantie- ja maastojuoksukisoissa.

KAUPUNGINHALLITUS päätti julistaa Pentti Moision kulttuuriperinnerahaston avustukset haettaviksi ajalla 12.2.–11.3.2024. Valtioneuvoston päätöksen mukaan varat tulee käyttää Nelimarkka-museon ja sen osana olevan Nelimarkka-residenssin kunnostukseen, taiteilija- ja arkkitehtiresidenssitoiminnan edistämiseen, Alajärvellä sijaitsevien Alvar Aallon rakennusperintökohteiden ylläpitoon ja toimintaan, toiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen sekä perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella. Sääntöjen mukaan varoja tulee käyttää kaikkiin edellä mainittuihin tarkoituksiin kuitenkin niin, että rahaston varoista ja tuotoista tulee rahaston voimassaoloaikana kohdentua puolet perinne- ja kulttuurityöhön vanhan Lehtimäen kunnan alueella. Päätökset varojen jakamisesta tekee kaupunginhallitus.

Mikko Paavola tähyää olympiakisoihin. Kuva Alajärven Urheilugaalasta 2022.
Mikko Paavola tähyää olympiakisoihin. Kuva Alajärven Urheilugaalasta 2022.

Luitko jo nämä uutiset?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.