Uhkakuvista tuli todellisuutta – palvelut heikkenevät Kuusiokuntien alueella

Kokoomuksen Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmä kritisoi Kuusiolinna Terveyden muutosneuvotteluita. Arkistokuva.
Kokoomuksen Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuustoryhmä kritisoi Kuusiolinna Terveyden muutosneuvotteluita. Arkistokuva.

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen ja Pihlajalinnan yhteisyritys Kuusiolinna Terveys ilmoitti torstaina 25.1. aloittavansa muutosneuvottelut kattaen lähes koko henkilöstön. Neuvottelujen tavoitteena on vähentää 190 henkilötyövuotta. 

Henkilötyövuosien vähentäminen johtuu Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen lokakuussa tekemästä päätöksestä purkaa Kuusiolinna Terveyden ulkoistussopimus ennenaikaisesti vuoden 2025 loppuun.

Kokoomuksen Etelä-Pohjanmaan aluevaltuutetut ovat toistuvasti varoittaneet Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin asukkaiden palvelujen vaarantumisesta sekä henkilöstön asemasta. Uhkakuvat ovat muuttuneet todellisuudeksi välittömästi päätöksen jälkeen.

–Seuraukset olivat ennalta nähtävissä, mutta Kokoomuksen huolta ei kuunneltu aluehallituksessa eikä aluevaltuustossa. Muutosneuvottelut viestivät palvelujen alasajosta ja kehittämisen lopettamisesta. Jokainen asukas huomaa nyt palveluiden heikkenemisen arjessaan. Päätöksen vaikutukset aiheuttavat erittäin ikäviä seurauksia irtisanottavien työntekijöiden ja heidän perheidensä elämään, kertoo aluevaltuutettu Annu Ridanpää-Taittonen

Kokoomus on syvästi huolissaan henkilöstön kohtalosta irtisanomispäätöksen seurauksena. Päätös on paradoksaalinen tilanteessa, jossa hyvinvointialue kärsii työvoimapulasta. Suunnitelmat uhkaavat henkilöstön sitoutumista ja pitovoimaa.

–Kokoomus on sitoutunut työntekijöiden pitovoiman turvaamiseen. On paradoksaalista, että samaan aikaan kun terveydenhoitoala kamppailee merkittävien rekrytointihaasteiden kanssa ja pyrkii säilyttämään arvokkaan työvoimansa, tehdään päätöksiä 190 henkilötyövuoden vähentämisestä. Näillä ihmisillä ei ole nyt turvaa, että he siirtyisivät hyvinvointialueelle liikkeenluovutuksen yhteydessä, toteaa kokoomuksen ryhmäpuheenjohtaja Jaakko Pukkinen.

Kokoomus vastusti sopimuksen purkamista aluehallituksessa 23.10.2023 ja aluevaltuustoissa 11.9.2023 ja 30.10.2023. Irtisanomispäätös vietiin läpi Keskustan ja SDP:n ajaessa ratkaisua yksituumaisesti eteenpäin.

Kokoomuksen Etelä-Pohjanmaan aluevaltuustoryhmä

Luitko jo nämä?

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.