Erikoinen dokumenttielokuva saapuu Alajärvelle

Ensimmäisen suomalaisen esoterian ja okkultismin historiaa laajasti esittelevän elokuvan juontaja ja tuottaja on Rikhard Larvanto. Kuva: Huntu.
Ensimmäisen suomalaisen esoterian ja okkultismin historiaa laajasti esittelevän elokuvan juontaja ja tuottaja on Rikhard Larvanto. Kuva: Huntu.

ALAJÄRVELLE saapuu näytökseen kotimainen dokumenttielokuva Huntu, joka on ensimmäinen suomalainen esoterian ja okkultismin historiaa laajasti esittelevä elokuva.

Esoterialla tarkoitetaan yleensä harvoille tarkoitettua salattua, ei-yleistä tietoa, jonka aihepiirit liikkuvat henkisessä maailmassa. Okkultismilla puolestaan tarkoitetaan mystisiä salatieteitä ja oppia magiasta.

Elokuva kertoo okkultismin vaiheista ja sen uudesta aallosta, joka käynnistyi Euroopassa 1800-luvun puolivälissä. Tuo liikehdintä on vaikuttanut laajasti kirjallisuuteen, kuvataiteeseen ja musiikkiin niin Suomessa kuin maailmalla.

Dokumentti esittelee okkulttisten liikkeiden saapumista Suomeen ja niiden vaikutusta taiteen kultakauden hahmoihin, kuten Jean Sibeliukseen, Akseli Gallen-Kallelaan, Eino Leinoon ja Minna Canthiin.

Hunnun teko avasi itselleni okkultismin roolia kultakauden taiteilijoiden elämässä. Tiesin sen olemassaolosta, mutten laajuudesta. Kyseessä ei ollut pieni sivujuonne, vaan asia, joka oli aivan keskeisenä tekijänä monen taiteilijan tuotannossa ja elämässä, elokuvan ohjannut Rikhard Larvanto sanoo.

Elokuvassa on äänessä monia esoterian tutkijoita ja harrastajia, kuten muusikot A. W. Yrjänä ja Kauko Röyhkä, juontaja Sampo Marjomaa sekä kirkon tutkimuskeskuksen Jussi Sohlberg.

Huntu esitetään Kanavan Kevarin juhlasalissa perjantaina 26. tammikuuta kello 18.30. Elokuvan jälkeen sen juontaja ja tuottaja Rikhard Larvanto vastaa yleisön kysymyksiin sekä kertoo tekeillä olevasta tietokirjastaan, joka ilmestyy syksyllä.

Jukka Vuorio

Sinua saattaisivat kiinnostaa nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.