Uuden vuoden tervehdys Evijärveltä 

Mikko Huhtala, Evijärven kunnanjohtaja
Mikko Huhtala, Evijärven kunnanjohtaja.
Mikko Huhtala, Evijärven kunnanjohtaja
Mikko Huhtala, Evijärven kunnanjohtaja.

VUODEN 2023 kalenterit on nostettu pois seiniltä ja tilalle on nostettu vuoden 2024 vastaava. Kalenterit erottaa toisistaan helmikuu ja vuodelle 2024 osuva karkauspäivä. Varmuudella voi siis sanoa, että eivät ole nämäkään vuodet veljeksiä keskenään. Vuoden 2023 aikana epävarmuus maailmalla on jatkunut. Sodat ovat jatkuneet ja oikeastaan lisääntyneet. Tämän lisäksi meidän kaikkien olemiseen ja elämiseen on vaikuttanut yleinen hintatason ja korkojen nousu. Toivottavasti näissä asioissa vuosi kääntyisi parempaan päin maailmalla ja meillä. 

Evijärvellä panostetaan pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti kuntalaisten hyvinvointiin ja palveluihin. Vuoden 2023 aikana valmistui toinen uusi hirsinen päiväkoti osaksi koulukeskuksen aluetta. Tämä siis vuonna 2020 valmistuneen päiväkodin uudisrakennuksen viereen.  Uusia päivähoitotiloja juhlistettiin avointenosien päivällä marraskuussa. Samalle vuodelle mahtui myös tammikuussa järjestetyt vastavalmistuneen liikuntasalin laajennusosan avajaiset. Koulukeskuksen alueen puitteet ovatkin kehittyneet huimasti kuluneiden vuosien aikana. Alueella onkin erinomaiset puitteet varhaiskasvatuksen, peruskoulun ja lukio-opintojen lisäksi myös vapaa-ajan viettoon kirjastopalveluiden sekä monipuolisten liikunta- ja leikkimahdollisuuksien ansiosta. Alueen määrätietoinen kehittäminen jatkuu seuraavaksi tänä vuonna käynnistyvällä suunnittelulla, jonka päämäärä on muutaman vuoden päästä rakennettava uusi koulurakennus korvaamaan keskikoulu- / lukiotiloja.  

Vuoden ajan on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä pelastustoimi ollut Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen vastuulla ja näiden asioiden kanssa kunnassa tehtävä työ on muuttanut luonnettaan merkittävästi. Hyvinvointialueen kanssa eri sidosryhmissä tehtävä yhteistyö on tärkeässä roolissa ja edunvalvonnassa on oltava erityisen hereillä. Luotetaan ja toivotaan, että nyt isommilla hartioilla tuotetut palvelut pystytään jatkossakin tuottamaan kattavasti ja laadukkaasti koko alueella ja, että se pystytään toteuttamaan taloudellisesti kestävällä pohjalla. 

NYT vuodenvaihteessa Evijärvi liittyi Järviseudun Yrityspalvelu Oy:n osakkaaksi. Tämä on selkeä panostus kuntamme elinvoiman edistämiseksi ja mahdollistaa yrityksillemme kattavasti ammattimaiset ja laadukkaat palvelut koko yritystoiminnan elinkaaren ajan sekä edistää koko elinkeinoelämän kehittymistä Evijärvellä ja Järviseudun alueella tiiviissä yhteistyössä. 

Alueemme erityispiirteitä korostavalle Kraatterijärven Geopark -alueelle keväällä virallisesti myönnettävä UNESCO status avaa uusia ovia ja tarjoaa alueen toimijoille mahdollisuuksia hyödyntää meillä olevaa geologista ja kulttuurista pääomaa monipuolisesti uudella tavalla.  

Seuraava suuri näkyvä muutos kuntakentällä on työ- ja elinkeinopalveluiden vastuun siirtyminen valtiolta kunnille. Vuoden kuluttua vastuu tästä, kuntien kannalta hyvin merkittävästä, kokonaisuudesta on tällä meidän alueella erinomaisella yhteisymmärryksellä valmistelussa oleva Kuntayhtymä Kymppi. 

Aktiivisen tekemisen ja toteutuksen lomassa myös Evijärven taloudesta on pidetty hyvää huolta. Tällä hetkellä tilanne on hyvä ja lähtökohdat tuleville vuosille kohdillaan. Takana on usea ylijäämäinen tilinpäätös, vuoden 1023 tilinpäätös tulee olemaan selvästi ylijäämäinen ja kunnan taseessa on mukavasti ylijäämää. Myös vuosi 2024 on suunniteltu ylijäämäiseksi. Talouden haasteet kuitenkin tulevat tiivistymään kuntakentällä ja tarkkana pitää olla, ettemme investoi itseämme velkavankeuteen vaan pystymme jatkamaan pitkäjänteistä kehitystyötämme myös tulevaisuudessa.  

Vuonna 2024 Evijärvellä jatketaan työtä viihtyisän asuin- ja elinympäristön sekä elinvoiman ja hyvinvoinnin eteen. Hyvällä yhteistyöllä ja yhteisöllisyydellä rakennamme itseään suuremmasta kunnasta Evijärvestä hyvän paikan olla, asua, elää ja yrittää nyt ja tulevaisuudessa. 

Toivotan kaikille evijärveläisille, sekä koko alueen asukkaille menestyksellistä vuotta 2024! 

Mikko Huhtala 

Evijärven kunnanjohtaja  

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.