Uskon silmin -muistokivi siunattiin käyttöön

Muualle haudattujen muistokivi toteutui monen tahon yhteistyönä.
Muualle haudattujen muistokivi toteutui monen tahon yhteistyönä.

MUUALLE haudattujen muistokivi Vimpelin hautausmaalla siunattiin käyttöön sunnuntaina. Toive muistokivestä toteutui, kun hautausmaan maanparannustöissä vs. seurakuntamestari Ari-Pekka Peltokangas ja Martti Kuivanen kaivoivat ylös kiven, joka oli aiemmin haitannut lumitöitä. Kivi osoittautui oletettua isommaksi eli noin 5000 kiloiseksi. Peltokankaalle syntyi ajatus muistokivestä, sillä hän näki ylös kaivetussa kivessä sopivaa symboliikkaa.

−Kivi muistuttaa Jeesuksen kalliohaudan suulta pois siirrettyä kiveä. Kiven lävitse kulkee juova, joka kuvastaa ajan ja iankaikkisuuden rajaa. Myös sijoituspaikkaan liittyy symboliikkaa. Kiven taustalla näkyy ajan silmin katsottuna museohautausmaa, mutta uskon silmin voi nähdä rajan toiselle puolelle, kuvailee Peltokangas.

Teoksen nimeksi tuli Uskon silmin. Kiven vasemmalle puolelle on kiinnitetty Psalmin 90:1 teksti: ”Herra, sinä olet meidän turvamme polvesta polveen.” Oikealle puolelle on kiinnitetty Kullervo Ketosen takoma risti. Kivi asetettiin paikalle yhdessä Jari Lakaniemen kanssa.

Siunauspuheessaan seurakuntapastori Mikko Elenius korosti kiven merkitystä seurakuntalaisille. 

−Seuraavatkin sukupolvet tulevat kiittämään muistokiven toteuttaneita.

Muistokiven siunasi käyttöön seurakuntapastori Mikko Elenius.

Luitko jo tämän

Vimpelin kirkon ja tapulin maalaukseen haetaan avustusta – Järviseudun sanomat (jarviseudunsanomat.fi)

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.