Piirustuskilpailun tuotokset herättivät ihastusta paikallisessa taiteilijassa  

Heli Rintamäki (vas.) ja Taina Kangas ihastelivat töiden hienoja yksityiskohtia.
Heli Rintamäki (vas.) ja Taina Kangas ihastelivat töiden hienoja yksityiskohtia.
Heli Rintamäki (vas.) ja Taina Kangas ihastelivat töiden hienoja yksityiskohtia.
Heli Rintamäki (vas.) ja Taina Kangas ihastelivat töiden hienoja yksityiskohtia.

LAPPAJÄRVEN Verho- ja Mattotalon perinteiseen piirustuskilpailuun osallistui tänä vuonna 91 upeaa työtä. Aiheeksi oli annettu joulukuusi. 

–Tämä piirustuskilpailu on meille tärkeä perinne. Ajattelen, että piirtäminen voi olla jollekulle tärkeä harrastus ja on hyvä huomioida myös sitä ja taidetta ylipäätään. Kisaa on järjestetty vähintäänkin jo 12 vuotta, muistelee yrittäjä Taina Kangas

–Lapset osaavat jo odottaa tätä kilpailua ja piirustusten vastaanottaminen on myös itselle mieluista puuhaa. Jokaiseen työhön olen aivan ihastunut, niistä näkee, kuinka hartaudella niitä on tehty, huokaisee Kangas. 

Raatiin hän kutsui Lappajärvelle paluumuuttaneen taiteilija Heli Rintamäen.  

–Tällaisista piirustuskilpailuista minulla on omakohtaisia kokemuksia lapsuudesta. Paikallinen Osuuspankki niitä aina järjesti, ja minä tietysti osallistuin, koska piirtäminen oli jo silloin ”mun juttu”. Kaverini pelasivat pesäpalloa tai harrastivat painia ja minä vain piirtelin. Kilpailuista sain palkintojakin ja palkintojen nouto oli arvokas tilaisuus. Tuntui hyvältä, kun omaakin harrastusta huomioitiin, kertoo Rintamäki. 

Tänä vuonna kilpailuun osallistui päiväkoti-ikäisiä sekä koululaisia eskarista yläkouluikäisiin. Osa töistä on tehty koulussa, osa kotona. Rintamäellä oli selkeä visio siitä, mitä hän töistä etsi. 

–Joulukuusi aiheena on toisaalta helppo, mutta toisaalta myös vaikea. Minä etsin töistä kokonaisvaikutelmaa, omaperäisyyttä ja ilmaisuvoimaa. Minulle kuusi on eräänlainen elämänpuu. Samalla se on lujuuden, uskollisuuden ja rauhallisen perhejuhlan symboli. Siksi kiinnitän myös huomiota siihen, mitä kuvassa tapahtuu kuusen ympärillä, kertoo Rintamäki. 

VOITTAJIEN valitseminen osoittautui haasteelliseksi, koska jokaisesta kuvasta löytyi jotain viehättävää.  

–Jokainen osallistuja saa olla työstään ylpeä! Kuvista löytyi hienoa sommittelua, värejä, rohkeutta, kekseliäisyyttä ja ikätasoon nähden todella taitavasti tehtyjä töitä. Valinta ei ollut helppo, sanoo Rintamäki.  

Töistä valittiin kolmeen sarjaan kolme parasta. Alakouluikäisten sarjan kärkikolmikoksi valikoituivat Vili-Petterin, Viivin ja Niilon työt. Kisojen nuorimpien sarjan kolme parasta olivat Maiju, Eeli ja Jimmy. Yläkoululaisten sarjan kolme parasta olivat Jaro, Silja ja Netta. Kunniamaininnan töistään saivat Armi 7 vuotta sekä Arina ja Jalo, 6 vuotta. 

Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti ja palkinnot ovat noudettavissa Verho- ja Mattotalosta. Seuraavaksi kaikki kisaan lähetetyt työt toimitetaan Osuuskaupan seinälle ihasteltavaksi. 

–Lämpimästi kiitän kaikkia kisaan osallistuneita. Töitä ihastellessa lähti viikko oikein mukavasti käyntiin, kiitteli Kangas. 

Sarjojen kolme parasta, vasemmanpuoleisessa laidassa kunniamaininnan saaneet työt.
Sarjojen kolme parasta, vasemmanpuoleisessa laidassa kunniamaininnan saaneet työt.

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä jutut

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.