Soini suunnittelee bioterminaalialueinvestointia

Soinin kunnanhallitus esittää kunnanjohtajaksi Maija Pihlajamäkeä.
Soinin kunnanhallitus esittää kunnanjohtajaksi Maija Pihlajamäkeä.
Soinin kunnanhallitus esittää kunnanjohtajaksi Maija Pihlajamäkeä.
Soinin kunnanhallitus esittää kunnanjohtajaksi Maija Pihlajamäkeä.

Suvi Hosionaho

SOININ kunta hakee Etelä-Pohjanmaan liiton JTF-rahoitushaun kautta investointihanketta bioterminaalin rakentamiseksi. Soinin kunta on yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n ja paikallisten yrittäjien kanssa valmistellut hankehakemusta bioenergiajakeiden välivarastointiin, käsittelyyn ja jalostukseen tarkoitetun alueen (bioterminaalin) rakentamiseen. Hankkeen kustannusarvio on 900 000 euroa. Hankkeelle haetaan 70 prosentin tukea. Kunnan maksuosuus on 270 000 euroa. Bioterminaalialue tulee olla Soinin kunnan hallinnassa vähintään viisi vuotta hankkeen valmistumisesta. Bioterminaalialue tulee olla kaikkien halukkaiden yrittäjien käytettävissä ja toiminnan tulee olla voittoa tavoittelematonta eikä saa vääristää kilpailua.

Kunnanhallitus päätti 4. joulukuuta esittää valtuustolle haastatteluryhmän esityksen pohjalta Maija Pihlajamäen valintaa kunnanjohtajaksi ja että se valitsee kunnanjohtajan virkaan väliaikaisen hoitajan siihen saakka, kunnes uusi kunnanjohtaja ottaa viran vastaan.

Hallitus esittää myös vuoden 2024 talousarvion hyväksymistä valtuustolle. Talousarvion vuosikate on 577 137 euroa positiivinen. Suunnitelman mukaiset poistot ovat 494 910 euroa. Tulos poistojen jälkeen on 82 227 euroa ylijäämäinen. Investointien määrä on 415 000 euroa.

Soinin kunnanhallitus hyväksyi yhteistyösopimuksen Alajärven 4H-yhdistyksen kanssa kolmeksi vuodeksi ensi vuoden alusta alkaen. Soinin 4H-yhdistys liittyy Alajärven 4H-yhdistykseen vuoden 2024 alusta alkaen. Yhdistystoiminta jatkuu Soinissa kuten tähänkin saakka. Kunta maksaa yhdistykselle toiminnasta 10 000 euroa vuodessa.

Lisää uutisia Soinista

https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/12/01/hyvinvointijohtajan-virka-kiinnostaa-soinissa-28-hakijaa/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/11/28/khon-muu-paatos-rakennusvalvontaa-koskevassa-asiassa-tuulivoimaloiden-tasmennettyjen-paapiirustusten-hyvaksyminen-aloituskokouksessa-soini/
https://www.jarviseudunsanomat.fi/arkisto/2023/11/27/yrityksen-omistajanvaihdoksen-myytinmurtajailta-myyntiin-valmistautumisen-voi-aloittaa-heti/
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.