Hyvää itsenäisyyspäivää 2023

Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen! Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä rantaa rakkaampaa, kuin kotimaa tää pohjoinen, maa kallis isien!
Oi maamme, Suomi, synnyinmaa, soi, sana kultainen! Ei laaksoa, ei kukkulaa, ei vettä rantaa rakkaampaa, kuin kotimaa tää pohjoinen, maa kallis isien!

Vuosi 2023, jokainen hetki, jolloin saamme juhlia Suomen itsenäisyyttä, on merkityksellinen ja juhlallinen hetki. Tänä päivänä me kaikki yhdessä saamme kunnioittaa ja juhlistaa Suomen 106-vuotista itsenäisyyttä. Tämä päivä on muistutus siitä, kuinka kallisarvoinen lahja itsenäisyys on, ja se velvoittaa meitä kaikkia vaalimaan sekä suojelemaan sitä.

Suomi on maa, jossa on monta vahvaa tarinaa rohkeudesta, sinnikkyydestä ja yhteisestä työstä. Ne tarinat ovat täynnä saavutuksia, jotka ovat syntyneet uhrauksista ja päättäväisyydestä, sekä niistä lukemattomista hetkistä, jolloin suomalaiset ovat osoittaneet sitoutumistaan tähän maahan.

Tänään 2023, kun katsomme taaksepäin, meidän tulee muistaa ne, jotka ovat taistelleet ja uhranneet, jotta meillä olisi vapaus, itsenäisyys ja mahdollisuus rakentaa tulevaisuutta. Meillä on myös velvollisuus katsoa eteenpäin ja kantaa vastuumme säilyttääksemme ja vahvistaaksemme näitä arvoja seuraaville sukupolville.

Itsenäisyys ei ole itsestäänselvyys, vaan jatkuvaa työtä ja sitoutumista yhteiseen hyvään. Se on jokaisen suomalaisen yhteinen perintö, joka vaatii meiltä kaikilta osallistumista ja omistautumista.

Tänä itsenäisyyspäivänä olkaamme kiitollisia siitä, että saamme elää vapaassa maassa, jossa jokaisella on mahdollisuus tavoitella unelmiaan ja vaikuttaa yhteiseen tulevaisuuteen. Olkaamme ylpeitä siitä, mitä olemme yhteisillä ponnisteluilla saavuttaneet

Näinä aikoina on tärkeää pysähtyä ja arvostaa sitä, mitä itsenäisyys merkitsee ja miten se on muokannut Suomea ja suomalaisia.

Suomalaisille itsenäisyys on syvästi merkityksellinen ja arvokas asia monella tasolla. Se edustaa vapautta, omavaraisuutta ja mahdollisuutta itsenäiseen päätöksentekoon oman maan asioista. Itsenäisyys on symboli pitkästä historiasta, jossa Suomi on noussut vastoinkäymisistä voimakkaaksi ja vapaaksi maaksi.

Suomalaisille itsenäisyys merkitsee myös omaa identiteettiä ja kulttuurin ainutlaatuisuutta. Se on juurtunut syvälle kansalliseen ylpeyteen ja kunnioitukseen niitä kohtaan, jotka ovat tehneet uhrauksia sen eteen. Itsenäisyyden saavuttaminen ei ollut helppo matka, ja sen arvoa kunnioitetaan siksi entistäkin enemmän.

Itsenäisyydellä on myös käytännön merkitys suomalaisten jokapäiväisessä elämässä, kuten oikeus päättää omista asioistaan, vapaat vaalit ja demokraattiset prosessit, sekä mahdollisuudet kehittää, vaalia omaa kulttuuria ja kieltä.

Yhteisöllisyys ja vastuullisuus ovat myös itsenäisyyden kulmakiviä suomalaisille – ajatus siitä, että jokainen voi vaikuttaa yhteiseen hyvään ja että jokaisella on vastuu pitää huolta toisistaan ja maastaan.

Kaiken kaikkiaan itsenäisyys on arvo, joka on syvälle juurtunut suomalaisten sydämiin ja mieliin. Se on osa meidän identiteettiämme, joka yhdistää suomalaisia ja antaa voimaa rakentaa tulevaisuutta yhdessä.

Hannu F.E. Takala

Päätoimittaja, Järviseudun Sanomat

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.