Veto jatkoi voittojen tiellä – loukkaantumiset silti iso huolenaihe

Sam Breen oli Vedon todellinen tuhoase.
Sam Breen oli Vedon todellinen tuhoase.

Veto-Pyrintö 90-76 (48-37)

Vimpelin Veto kaatoi naisen Korisliigassa kotisalissaan Tampereen Pyrinnön hienon esityksen jälkeen. Voitto oli mainio jatkumo edellisen ottelun EBT-voitolle.

Kamppailun ensimmäinen neljännes eteni tasaisissa merkeissä Pyrinnön kuitatessa sen kahdella pisteellä. Toisella kymmenminuuttisella Vedon peli kulki huomattavasti paremmin kummassakin päässä kenttää, pelipätkä sinivalkoisille kolmellatoista pisteellä.

Tauon jälkeen tahti jatkui kolmannella neljänneksellä varsin tasaisena. Pyrintö onnistui kuitenkin kutistamaan eroa kolmella pisteellä, vaikka virheitä sateli niskaan selkeästi Vetoa enemmän. Päätösneljänneksellä tuomarin pilli soi vastaavasti terhakkaasti Vedon pelaajien suuntaan. Veto hallitsi virhetilin täyttymisestä huolimatta hermonsa komeasti, mikä tiesi eron kasvamista kuudella pisteellä.

Vedosta korinteossa hurjastelivat Sam Breen, 38, sekä Sirena Tuitele, 21. Breen kahmi myös komeat kaksitoista levypalloa. Levypallot silti Pyrinnölle 43-38. Pyrinnön riveissä Vedon kasvatti Tuulia Timo upotti kaksitoista pistettä.

Vedon päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala oli tyytyväinen.

– Kova taistelu koko joukkueelta, ja hyvä voitto. Nyt heittoprosenttimme olivat kohdallaan, eli kohennusta tuli. Yksittäisistä pelaajista erityisesti Breen oli iskussa, hän oli kentän paras.

Vedon voitosta tekee arvokkaan se, että Riikka Kujala ja Karoliina Rytkönen puuttuivat kokoonpanosta tuoreiden vammojen vuoksi, ja Minttu Isoranta jatkaa edelleen toipumistaan. Lisää pohdittavaa toi Pihla Jaatisen loukkaantuminen.

– Jouduimme menemään kapealla materiaalilla, se riitti, siitä kiitos joukkueelle. Jatkossa mennään peli kerrallaan, katsotaan miten tilanne etenee toipumisten suhteen.

Tomi Olli

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.