Itsenäisyyspäivän viettoa Alajärvellä

Alajärven kaupungin Itsenäisyyspäivää vietetään keskiviikkona 6. joulukuuta 2023. Alajärven kirkossa kello 10 alkavan sanajumalanpalveluksen jälkeen on vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille.
Alajärven kaupungin Itsenäisyyspäivää vietetään sanajumalanpalveluksen ja seppelten laskujen merkeissä.

Alajärven kaupungin Itsenäisyyspäivää vietetään keskiviikkona 6. joulukuuta 2023. Alajärven kirkossa kello 10 alkavan sanajumalanpalveluksen jälkeen on vuorossa seppelten laskut sankarimuistomerkeille.

Varsinaista pääjuhlaa ei tänä vuonna järjestetä.

Alajärvellä Itsenäisyyspäivä valkenee reserviläisten sytyttämien ulkotulien myötä. Padat sytytetään muun muassa Kurejoella, pikku Lottien muistomerkille kirjaston pihapiirissä, palo tallin vieressä olevalle muistomerkille, sekä kirkon ympäristössä ja uudella hautausmaalla sijaitseville muistomerkeille.

Kynttilät sytytetään Alajärven sankarihaudoille hieman ennen Alajärven kirkossa alkavaa jumalanpalvelusta, jonka pitää vt. kirkkoherra Ilkka Lehto ja kanttorina Ismo Pitkänen. Kirkonmenojen jälkeen on vuorossa seppelten lasku sankarihaudoille.

Lehtimäen kirkossa kello 13 alkavan sanajumalanpalveluksen toimittaa vt. kappalainen Vesa Rasta ja kanttorina Satu Pohjonen. Jumalanpalveluksen jälkeen seppelten lasku sankarivainajien muistomerkeille. Itsenäisyyspäivän juhla seurakuntakodilla.

Järjestelyt on toteutettu yhteistyössä: Alajärven kaupunki, Alajärven seurakunta ja Lehtimäen alueseurakunta, Alajärven reserviläiset, Lions Club Alajärvi-Järviseutu ja Lions Club Lehtimäki.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.