Mihin turvaamme?

Erkki Hietanen.
Erkki Hietanen.

ELÄMME monessa mielessä turvatonta aikaa. Sodat ja monet muut asiat ovat saaneet aikaan ahdistusta ja turvattomuutta. Uutislähetykset niin radiossa kuin televisiossa ovat poikkeuksetta kaikki kielteisiä. Hyviä uutisia ei ole, tai jos niitä onkin, ne eivät ylitä uutiskynnystä. Herää kysymys: mihin voimme turvata?

”Kun on turva Jumalassa, turvassa on paremmassa, kuin on tähti taivahalla, lintu emon siiven alla”, lauletaan eräässä virressä. Tässä on meille ohje, joka meidän jokaisen tulisi ottaa huomioon. Laittaa toivomme ja turvamme Jumalaan. Liian moni kuvittelee selviävänsä omillaan, myönteisiä asioita ajattelemalla. Kansakuntana turvaamme siihen, että olemme Naton jäseniä. Mikään ulkonainen asia ei voi tuoda ihmiselle todellista rauhaa ja turvaa. Sen meille antaa vain yhteys Jumalaan.

Ukrainassa sanoma Jeesuksesta on levinnyt aivan toisenlaisella vauhdilla, kuin ennen sotaa. Onko se ainoa tie pysähdyttämään ihmiset kaikkein tärkeimmän asian edessä? Niin ei tarvitse olla, mutta usein se on niin. Apostoli Paavali kirjoittaa kirjeessään roomalaisille: ”Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen? (Rm. 2:4)

JUMALA kutsuu ihmistä luokseen ennen muuta hyvyydellään ja rakkaudellaan. Ikävää on todeta, että monet eivät hyvinä päivinään ota kutsua vastaan. Toinen vakava asia on se, että meidän tulee vastata Jumalan kutsuun, silloin kun hän meitä kutsuu. Jeesus sanoo: ”Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä.” (Joh. 6:44) Profeetta Jesaja kehottaa vakavasti: ”Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.” (Jes.55:6) Vielä Jeesuksen sanat, koskien samaa asiaa: ”Katso, minä seison ovella ja kolkutan; jos joku kuulee minun ääneni ja avaa oven, niin minä käyn hänen tykönsä sisälle ja aterioitsen hänen kanssaan, ja hän minun kanssani.” (Ilm. 3:20)

Mainos

Koen sydämessäni, että tämän, Viikon sanan, lukee useita henkilöitä, jotka koette, että nyt on aika kääntyä Jeesuksen puoleen ja antaa elämä kokonaan hänelle, Rauhanruhtinaalle!

Älä siirrä elämäsi tärkeintä päätöstä päivääkään tuonnemmaksi.

Erkki Hietanen

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.