Pyhäinpäivän kynttilät sytyttivät rakennuspalon Alajärvellä

Asukkaiden nopean toiminnan ansiosta isommilta vahingoilta vältyttiin.
Asukkaiden nopean toiminnan ansiosta isommilta vahingoilta vältyttiin.

ALAJÄRVEN Kurejoella syttynyt palo sai alkunsa terassilla kynttilälyhdyissä palavista kynttilöistä. Palo havaittiin aamulla sunnuntaina 5. marraskuuta 2023.

–Tuli levisi nopeasti terassilta rakennuksen yläpohjaan. Asukkaat olivat havahtuneet rätinään, havaittuaan palon he tekivät hätäkeskukseen ilmoituksen ja aloittivat välittömästi alkusammutuksen. Alkusammutuksen merkitys oli nyt ratkaiseva, sen ansiosta pelastui talo. Nyt palo vahingoitti vain ulkopuolta, sisätilat säästyivät, kertoo pelastuspäällikkö Keijo Kangastie Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksesta.

–Myös henkilövahingoilta vältyttiin ja palo on nyt saatu kokonaan sammutettua.

Pelastuslaitos muistuttaa, että kynttilöitä ei saa koskaan jättää valvomatta.

–Tähän vuodenaikaan kynttilöistä syttyy vuosittain paloja ja terassilta palo karkaa nopeasti. Led-kynttilä on kaikkein turvallisin vaihtoehto, muistuttaa Kangastie.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.