Pop-kanteletar Ida-Elina konsertoi Alajärvellä  

Ida-Elina on moninkertaisesti palkittu, monipuolinen muusikko. Hänen sanotaan vieneen kanteleen soiton aivan uusiin ulottuvuuksiin.
Ida-Elina on moninkertaisesti palkittu, monipuolinen muusikko. Hänen sanotaan vieneen kanteleen soiton aivan uusiin ulottuvuuksiin.

KANSAINVÄLISTÄKIN suosiota saavuttanut laulaja-lauluntekijä, pop-kanteletar Ida-Elina konsertoi Alajärven kirkossa torstaina 2. marraskuuta kello 18.  

–Konserttiin on vapaa pääsy, sillä tapahtuma on lähtölaukaus OmaSp:n  Alajärven konttorin 30-vuotisjuhlallisuuksille vuonna 2024, kertoo palvelupäällikkö Helena Marjomäki. Konsertin toisena järjestäjänä toimii Alajärven seurakunta. 

Ida-Elina on monipuolinen muusikko, joka on vienyt kanteleen soiton aivan uusiin ulottuvuuksiin. Ensikertalaisen konserttivieraan käsitys kanteleen soitosta laajenee varmasti. Klassisen musiikin koulutuksen saanut Ida Elina löysi ja kehitti oman uniikin tyylinsä soittaa, kun hän näki Youtubessa fingerstyle-kitaristeja ja ”nyt hänen popcoverit ovat mullistaneet käsityksemme kantelemusiikista”. 

Ida-Elina on palkittu Kanteleliiton Vuoden Kansainvälistyjä -palkinnolla 2023, Evento Awards Vuoden esiintyjä- palkinnolla, Vuoden Kantele-tunnustuksella, sekä voittanut 1. kansainvälisten kantelekilpailujen ammattilaissarjan. 

Mainos

Ida Elina on syntyjään pohjanmaalta, Oulaisista, mutta asustaa Espoossa. Ida-Elina on valmistunut Sibelius-Akatemiasta ja Japanissa hän opiskeli Hokkaidon yliopistossa. Ida Elina laulaa sujuvasti useilla kielillä, mukaan lukien mandariinikiinaksi, japaniksi ja ranskaksi. Ida Elina myös opettaa kanteleensoittajille omaa tyyliään Mestarikursseillaan Suomessa ja ulkomailla. 

Ida Elina on juuri palannut kahden viikon esiintymiskiertueelta Taiwanilta. Viimeisten noin kymmenen vuoden aikana hän on vieraillut monissa eri maissa, muun muassa Japanissa, Kiinassa, Etelä-Koreassa ja Yhdysvalloissa. 

Ida-Elina on tehnyt myös paljon yhteistyötä eri artistien kanssa. Alajärven konsertissa on mahdollisuus kuulla muutamissa kappaleissa, miten kantele- ja urkumusiikki kohtaavat toisensa, kun urkuparvelle astelee alajärveläisille tuttu Tommi Niskala, Kallion kirkon kanttori. 

Kimmo Niskala 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.