Ansiopäivärahakulujen kasvu jatkuu

Ansiopäivärahakulut kasvoivat syyskuussa 11 % viime vuoden syyskuuhun nähden.
Ansiopäivärahakulut kasvoivat syyskuussa 11 % viime vuoden syyskuuhun nähden.
Ansiopäivärahakulut kasvoivat syyskuussa 11 % viime vuoden syyskuuhun nähden.
Ansiopäivärahakulut kasvoivat syyskuussa 11 % viime vuoden syyskuuhun nähden.

ANSIOPÄIVÄRAHAKULUT kasvoivat syyskuussa 11 % viime vuoden syyskuuhun nähden. Lomautettujen määrä lähes kaksinkertaistui. Työttömyyskassat maksoivat syyskuussa ansiopäivärahaa 148 miljoonaa euroa. Päivärahaa sai 104 000 henkilöä, mikä on 6 % viime vuoden syyskuuta enemmän. Lomautuksen ajalta ansiopäivärahaa maksettiin 16 000 henkilölle. Lomautettujen määrä nousi viime vuoden syyskuuhun nähden 90 %.

–Ansiopäivärahan saajien määrä on laskenut yli kahden vuoden ajan. Suunta kääntyi elokuussa ja syyskuussa työttömyys näyttää selkeästi lisääntyneen, TYJ:n toiminnanjohtaja Aki Villman sanoo.

–Saajien määrän kasvu selittyy lomautusten lisääntymisellä. Lomautusten määrän kasvu on osin odotettua. Lomautukset yleistyvät usein ensimmäisenä, kun taloudessa näkyy hiipumisen merkkejä. Tälläkin kertaa lomautettujen määrässä nähtiin ensimmäinen nousu jo tammikuussa. Ennen elokuuta muu työttömyys kuitenkin laski, minkä vuoksi lomautusten kasvu ei näkynyt ansiopäivärahan saajien kokonaismäärässä.

Ansiopäivärahakulut kasvoivat seitsemässä työttömyyskassassa. Prosentuaalisesti muutos viime vuoden syyskuuhun nähden oli suurin Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOssa, Avoimessa työttömyyskassassa ja YTK Työttömyyskassassa. Euromääräisesti kulut kasvoivat eniten YTK Työttömyyskassassa. Lomautusajalta maksettavien päivärahojen osuus oli suuri erityisesti Avoimessa työttömyyskassassa, Paperityöväen Työttömyyskassassa ja YTK Työttömyyskassassa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.