Marja Kihlström haluaa rohkaista kaiken ikäisiä naisia tutustumaan itseensä – ”Vaihdevuodet eivät ole mikään parasta ennen -päiväys”

Marja Kihlström kannustaa naisia etsimään iloa ja nautintoa elämäänsä. Hän luennoi Kivitipun Voimaa naiseudesta –viikonlopussa 27.–28.lokakuuta.
Marja Kihlström kannustaa naisia etsimään iloa ja nautintoa elämäänsä. Hän luennoi Kivitipun Voimaa naiseudesta –viikonlopussa 27.–28. lokakuuta.

LAPPAJÄRVEN Kivitipussa ollaan vahvasti naiseuden äärellä Voimaa naiseudesta -hyvinvointiviikonloppuna 27.–28. lokakuuta. Viikonloppu tarjoaa kaiken ikäisille naisille työkaluja, tienviittoja ja näkökulmia kohti kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia. Liikunta ja ravinto, mielen ja kehon hyvinvointi, muoti ja kauneus sekä seksuaalisuus pääteemoina käsittelevät kattavasti naiseutta tarjoten toinen toistaan mielenkiintoisempia luentoja ja työpajoja.

Viikonloppua saapuu tähdittämään tv:stä ja julkisuudesta tuttu luennoitsija, kirjailija ja erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Marja Kihlström. Hänellä on voimaannuttavia uutisia naiseudesta.

–Ei ole yhtä oikeaa tapaa olla nainen. Sillä ei ole väliä minkä ikäinen olet, tai missä kohdassa olet seksuaalisuutesi kanssa, sinulla on lupa tutkia. Meillä kaikilla on mahdollisuus miettiä, kuinka voisimme nauttia seksistä, itsestämme ja elämästämme enemmän. Maailma on onneksi tämän suhteen muuttunut, isoäideillämme ei tätä mahdollisuutta ollut, muistuttaa Kihlström.

Vaikka vuosikymmenet ovatkin tuoneet enemmän mahdollisuuksia oman nautinnon tutkimiseen, on Kihlström sitä mieltä, että tietoa on yhä edelleen tarjolla liian vähän. Työkokemus ja asiakaskohtaamiset ovat vahvistaneet näkemystä siitä, että kun on itsensä ja seksuaalisuutensa kanssa sinut, hyvä olo heijastuu myös muihin, elämän jokaisella osa-alueella.

–Toisaalta nautinto on myös lahjomatonta, koska keholla on rajat ja se on niiden suhteen armoton. Jos emme kunnioita kehon rajoja, tai emme ole pystyneet niitä asettaa, voi ilmetä esimerkiksi haluttomuutta. Toki kykyyn nauttia liittyy vahvasti myös se, minkälaisia traumoja ja haavoja kannamme mukanamme.

NAISEN pitää olla viaton ja mukailla kumppanin mieltymyksiä. Naisen nautinto ei ole niin tärkeä kuin miehen, listaa Kihlström uskomuksia, jotka yhä edelleen elävät kulttuurissamme sitkeänä, mutta joiden olemassaolon soisi jo olevan historiaa.

–Pölyttyneitä uskomuksia seksuaalisuuden suhteen on vielä paljon, haluan luennoillani rohkaista tutkimaan niitä. Ja vaihdevuodet eivät muuten ole mikään parasta ennen -päiväys, todellakaan! Haluan myös muistuttaa naisia siitä, että heillä on lupa vetää rajoja ja olla myönteisesti itsekkäitä. Usein ruuhkavuosien aikana naiset unohtavat itsensä, venyvät ja paukkuvat ja pesevät muiden tunnepyykkiä. Sen ei tarvitse olla niin.

–On tutkittu, että todellisuudessa naiset kokevat seksuaalista väkivaltaa paljon enemmän, mitä prosentit antavat ymmärtää. Näistä asioista on tärkeä puhua ja kannustaa naisia tuomaan omat tarpeet esiin. Hullua on, että itsevarma nainen on edelleen vähän tabu. Nautinto on sinussa! Ole sen suhteen rohkea.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.