Lämpöä varpaista sydämiin  

Venla ja Väinö -kodin henkilökunta oli vastaanottamassa lahjoituksia, kuvassa näkyvillä vain osa.
Venla ja Väinö -kodin henkilökunta oli vastaanottamassa lahjoituksia, kuvassa näkyvillä vain osa. Asukas Lauri pääsi myös testaamaan vilttiä.
Venla ja Väinö -kodin henkilökunta oli vastaanottamassa lahjoituksia, kuvassa näkyvillä vain osa.
Venla ja Väinö -kodin henkilökunta oli vastaanottamassa lahjoituksia, kuvassa näkyvillä vain osa. Asukas Lauri pääsi myös testaamaan vilttiä.

VIMPELIN Venla ja Väinö -kodin asukkaita muistettiin lämpöisellä lähetyksellä, joka sisälsi toinen toistaan kauniimpia villasukkia, pipoja, polvipeittoja ja hartiahuiveja. Lähetyksen toimitti perille miehensä avustuksella Pirkko Riihimäki, joka sai idean keräykseen Facebookin Neulomuksia sydämestä -ryhmästä. 

–Siellä on vaihtuvia keräyskohteita ja niitä voi ylläpitäjille myös ehdottaa itse. Keväällä sitten ehdotin kohteeksi Venla ja Väinö -kodin vanhuksia. Maijan kanssa ensin neuvoteltiin, mille olisi tarvetta, kertoo Pirkko. 

Hän on osallistunut talkoisiin myös itse, sekä lisäksi toiminut yhteyshenkilönä keräykselle, jota ovat toteuttaneet innokkaat käsityöharrastajat kautta Suomen. Lähialueelta tulleita lähetyksiä on joitakin tuotu kotiovelle asti, muutoin Pirkko on noutanut paketit postista kotiinsa. 

–Onneksi meillä on siellä huone tyhjänä, näitä tuli aika paljon, naurahtaa Pirkko. 

–Olemme jo etukäteen Pirkon kanssa sopineet, että näistä laitetaan jokaiselle sukat joululahjaksi, sanoo Venla ja Väinö-kodin palveluvastaava Maija Riihimäki. 

NEULOMUKSIA sydämestä -ryhmän toteuttama Venla ja Väinö -kodin keräys oli iso, mutta isompiakin on ollut. 

– Sydänlapsille tarvitaan muun muassa 500 turvalonkeroa ja 100 vauvanpeittoa. Toki pienempiäkin keräyksiä on, esimerkiksi vain muutaman sukkaparin ja parinkymmenen hartiahuivin keräys. 

Käsitöitä Pirkko kertoo tehneensä paljon. Hän kuuluu myös Facebookin Sattumanvaraisia ystävällisyyden tekoja virkaten -ryhmään. Nimensä mukaisesti ryhmässä virkataan pieniä ilahduttavia töitä, kuten esimerkiksi avaimenperiä, hahmoja, ötököitä ja sydämiä. Virkkaukset käydään piilottamassa ja mukaan laitetaan lappu, jossa on vapaamuotoinen teksti tyyliin: ”Olin tässä odottamassa, että juuri sinä löytäisit minut. Jos sain sinut hymyilemään, voit laittaa minusta kuvan Facebook -ryhmään nimeltä Sattumanvaraisia ystävällisyyden tekoja virkaten.” 

–Käsityöt ovat itselle sellaista sielun kuntoutusta. Vaikka mies kyllä on vihjannut, että hänkin on olemassa, nauraa Pirkko. 

–Tällaisesta tulee hyvä mieli. Vaikka aina ei tule tietoon löytäjää niin silti on mukava ajatella, että on ehkä saanut jonkun hymyilemään. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.