Sopulan tilat avautuivat syyskuussa perheille  

Linda Surma-aho tuli viettämään perhekahvilaan aikaa yhdessä tyttärensä Katariinan kanssa.
Linda Surma-aho tuli viettämään perhekahvilaan aikaa yhdessä tyttärensä Katariinan kanssa.

EVIJÄRVEN Lahdenkylän kylätalo Sopulassa ovat kaikuneet leikin äänet jo kaksi kertaa, kun syyskuussa alkanutta perhetoimintaa on hiljalleen käynnistelty. Sopulan perhetoiminnan toteutumista varten on vapaaehtoisten voimin ahkeroitu keväästä asti.  

Viihtyisyydestään sekä esimerkiksi Järvilakeuden kansalaisopiston kurssien järjestämispaikkana tunnettu kylätalo valjastettiin kesän aikana lapsitoimintaa tukevaksi sekä lapsiperheitä huomioivaksi tilaksi. 

Mukana toiminnan suunnittelussa sekä järjestämisessä on ollut ryhmä aktiivisia kyläläisiä sekä vanhempia ja Evijärven MLL:n paikallisyhdistys. Suunnitelmat perheiden muskari- ja kahvilatoimintaa varten aloitettiin keväällä ja Evijärven kunnan kylien kehittämisrahaa päätettiin hakea kevään haussa.  

Kunnan tukemana suunnitelmat saivat rahoituksen ja kesän aikana Sopulan tiloihin hankittiin lapsille sopivia leikkivälineitä, kalusteita sekä muuta toimintaan tulevia ja sitä tukevia tarvikkeita kuten esimerkiksi muskarisoittimia. Osa tavaroista saatiin myös lahjoituksina, kuten esimerkiksi pienille lapsille sopivia syöttötuoleja, kirjoja tai leikkivälineitä.  

Myös Evijärven Lions Club oli osaltaan tukemassa perhekahviloiden syksyllä alkanutta toimintaa avustuksella, jonka avulla Pihlajarinteen kerhohuoneen sekä Sopulan tiloihin hankittiin lapsille kasa erilaisia lauta- ja muistipelejä. (Kuva: Jenni Hanka) 

PERHEKAHVILAN toiminta-ajatus on avoimuus sekä maksuttomuus. Lapsille perhekahvila tarjoaa mahdollisuuden vapaaseen leikkiin sekä aikuisille väylän tutustua samassa elämäntilanteessa oleviin vanhempiin tai lapsen lähiaikuisiin. Toiminta ei sido perheitä mihinkään ja kahvilaan voi ovien aukioloaikana ilmestyä silloin kun itselle se sopii parhaiten. Kaikki ovat perhekahvilaan aina tervetulleita. 

Mainos

Perhekahvilassa jutellaan ja kahvitellaan, vietetään pieniä muskari- tai askarteluhetkiä, leikitään lasten kanssa ja ihan vain huokaistaan hetki yhdessä keskellä lapsiarkea. Perhekahvilan ajatusta tukee myös tarve vertaistuesta lapsiarjen keskellä. 

Evijärvellä perhekahviloita järjestetään nyt kahdessa eri pisteessä Kirkonkylän Pihlajarinteen kerhohuoneella sekä Lahdenkylän kylätalo Sopulassa. Usein kahviloissa on tarjolla välipalaa pientä parin euron korvausta vastaan, ja esimerkiksi Sopulaan toivotaan tulevaisuudessa saatavan myös mahdollisuus edulliseen perhelounaaseen.  

SOPULAN perhekahvilatoiminta on otettu avosylin vastaan. Ensimmäinen muskarikahvila toi yhteen lähes kolmekymmentä osallistujaa ja kahvittelijaa. Myös sivukylälle tuotu perhetoiminta nähdään arvokkaana lisänä kunnan lapsitoiminnan tarjonnassa ja saattaa helpottaa kynnystä lähteä toimintaan mukaan.  

Perhekahvilan toimintaa ylläpidetään vapaaehtoisvoimin ja mukaan toimintaan saa tulla omien voimavarojen mukaisesti. Jokaisen pienikin panos on merkittävä ja arvokas.  

Noora Tupeli 

Ensimmäinen perhemuskari keräsi tuoreet Sopulaan hankitut lapsien pilvituolit täyteen pieniä musisoijia. (Kuva: Jenni Hanka) 
Isommat perhekerholaiset Nooa Fränti, Melina ja Miina Mustajärvi innostuivat taiteilemaan uusilla välineillä Sopulan kahvilan avajaisissa. (Kuva: Jenni Hanka) 
Perhekahvilan toiminta-ajatus on avoimuus sekä maksuttomuus. Kahviloissa voi saada myös jutteluseuraa samaa elämänvaihetta elävistä vanhemmista. Minja Keto (kesk.) saapui perhekahvilaan 7 viikkoa vanhan Adele-vauvan, perheen kuopuksen kanssa. Kuulumisia vaihtamassa olivat myös Sallamari Lindholm (oik.) tyttärensä Helmin ja Annukka Ahola poikansa Niilon kanssa.  
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.