Jaakkolan lyijykynätyöt saapuivat Väinölään

Leena Jaakkolan Hajatelmia-näyttely avautui Villa Väinölässä.
Leena Jaakkolan Hajatelmia-näyttely avautui Villa Väinölässä.
Leena Jaakkolan Hajatelmia-näyttely avautui Villa Väinölässä.
Leena Jaakkolan Hajatelmia-näyttely avautui Villa Väinölässä.

VILLA Väinölän syyskuun näyttelyssä on esillä lehtimäkeläislähtöisen laulunopettajan ja hierojan Leena Jaakkolan lyijykynätöitä.

Jaakkola asuu nykyään Kuortaneella. Kirjoittaminen ja piirtäminen ovat olleet hänen rakkaita harrastuksiaan lapsesta saakka.

Lokakuussa 2022 julkaistiin Jaakkolan kirja nimeltään Hajatelmia eli hajanaisia kirjoitelmia. Pääosa kirjassa esiintyvistä teksteistä on vuosien saatossa pöytälaatikkoon kirjoitettuja eriaiheisia pohdintoja, ajatelmia, maisemakuvauksia, tunnelmapaloja ja pieniä tarinoita, eli Jaakkolan omin sanoin hajatelmia. Kirjan ohessa syntyi kirjan teksteihin kuvitus ja siitä syntyi idea taidenäyttelystä, joka niin ikään oli Jaakkolan ensimmäinen.

Vaikka kuvat ovatkin syntyneet hajatelmista, ne muodostavat näyttelyssä oman kokonaisuutensa. Näyttely tarjoaa vieraalle täyden kokemuksen, vaikka hän ei olisi kirjaa lukenutkaan.

Näyttely koki debyyttinsä Kuortaneen kunnankirjastossa lokakuussa 2022 ja sai jatkoa heinäkuussa 2023 Alajärven kaupunginkirjastossa.

–Tämä Villa Väinölän näyttely tulee olemaan kolmas ja viimeinen.

Lyijykynätöitä tehosteväreillä

NÄYTTELYN teokset ovat Jaakkolan itse piirtämiä kuvia, joissa on pyritty syventämään siihen liittyvää hajatelmaa tai tuomaan tekstiin haluttua ulottuvuutta.

 –Ne ovat lyijykynätöitä, mutta lyijykynän ohella kuvista löytyy myös jokin puuväreillä lisätty tehosteväri. Tällä on haluttu tuoda esille asioita tai kohtia, joihin katseen tulee kiinnittyä tai niillä on pyritty luomaan tietty tunnelma tai tunne, taiteilija avaa.

Jaakkolalle tällainen värien käyttö on aivan uutta, koska aiemmin hänen työnsä ovat olleet pelkästään lyijykynätöitä.

Kirjoja on vielä saatavilla ja niitä on myynnissä näyttelyn yhteydessä, Kuortaneen kirjakaupassa sekä taiteilijalla itsellään. Tauluja voi tiedustella taiteilijalta.

Hajatelmia-näyttely on avoinna 29. syyskuuta saakka. Villa Väinölään on vapaa pääsy. Ovet ovat auki tiistaista perjantaihin kello 13–17.

Leena Jaakkolan taiteesta ja kirjasta lisää täällä

Muuta aiheeseen liittyvää

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.