Uusimmat kesäblogit:

Aimo Sironen liikuttaa evijärveläisiä 

Liikunta on Aimo Siroselle elämäntapa.
Liikunta on Aimo Siroselle elämäntapa.

EVIJÄRVELÄINEN Aimo Sironen on mies monenlaisen liikuttamisen takana. Liikunta on kulkenut elämän kaikissa vaiheissa mukana ja sen terveysvaikutukset eivät ole jääneet huomaamatta. 

–Kaikenlainen yhdessä tekeminen on alkanut nuorempana Kivijärvenkylässä. Järjestimme kyläkisoja ja muita tapahtumia, pelasimme yhdessä jääkiekkoa. Kisasimme niin joukkueena kuin henkilökohtaisissa kisoissa, 15 vuotta puuvene- ja sisäsoudun SM-kisoissa, kertoo Sironen. 

–Tärkein hyöty tekemisestä ja liikkumisesta on ehdottomasti terveys ja vuosien saatossa sen merkitys on vain kasvanut. Kilpailuissa on toki mukava käydä testaamassa kuntoaan, mutta terveys on tärkein elementti. 

Sironen työskentelee Järvilakeuden kansalaisopiston liikunnan opettajana. Hän on myös Evijärven Kuntoilukeskus ry:n puheenjohtaja. Liikunnan merkityksestä terveyden edistäjänä kaikille ikäluokille riittäisi juttua vaikka kuinka. Sydäntä lähellä on kaikenlainen liikunta, mutta erityisen huomion saa senioreiden kuntokurssit. 

–Kursseilla tapaa ihmisiä, löytyy juttukavereita ja innostavaa puuhaa. Sosiaaliset tilanteet auttavat jaksamaan paremmin, voimaharjoittelusta saa kestävyyttä ja tasapaino paranee. Tämä kaikki parantaa elämänlaatua ja kotona pärjäämistä. Liikunta on lääke monenlaiseen vaivaan. 

EVIJÄRVEN Kuntoilukeskus antaa mahdollisuuden terveyden edistämiseen liikunnan kautta. Kuntoilukeskuksella on ryhmäliikunta-, voima- ja kestävyyssali. Kuntoilukeskusta saavat koululaiset käyttää ilmaiseksi opettaja mukanaan ja yritykset ja yrittäjät voivat tiloja vuokrata omiin tarpeisiinsa.  

–Monipuoliset kansalaisopiston kurssit pyörivät vuodesta toiseen, sieltä löytyy varmasti jokaiselle jotain. Suurta tyytyväisyyttä tuo, kun ajaa Kuntoilukeskuksen pihaan ja parkkialue on täynnä autoja. Olemme päässeet kävijämäärien osalta yli 20 000 kertakäyntiin vuodessa, iloitsee Sironen. 

–Jokainen meistä voi omalla panoksellaan viedä liikunnan ilosanomaa eteenpäin. Viemällä vaikka isovanhemmat, vanhemmat tai työkaverit kuntoilemaan, mahdollisuuksia on monia. Kansalaisopisto tarjoaa monenlaisia tunteja, joten innolla vaan mukaan. Muistetaan huomioida niin tuttuja, kun tuntemattomia kysymällä mitä kuuluu ja mikä kunto, muistuttaa Sironen. 

Sirpa Kiviaho 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

-Meistä useimmilla on omakohtaisia kokemuksia ongelmallisesta alkoholinkäytöstä ja siitä, mitä se ympäristölle aiheuttaa. Asiaa on hartaasti hävetty ja piiloteltu, sanoo Aino Alppinen kolumnissaan.

Mitä ihimisetki sanoo? 

SUN isäs oli alkoholisti. Ja niin oon minäkin, sanoi mies ovesta sisään työntyessään.  Vähän erikoinen

-Meistä useimmilla on omakohtaisia kokemuksia ongelmallisesta alkoholinkäytöstä ja siitä, mitä se ympäristölle aiheuttaa. Asiaa on hartaasti hävetty ja piiloteltu, sanoo Aino Alppinen kolumnissaan.

Mitä ihimisetki sanoo? 

SUN isäs oli alkoholisti. Ja niin oon minäkin, sanoi mies ovesta sisään työntyessään.  Vähän erikoinen

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.