Yrittäminen on tasapainottelua yrittämisen haasteiden ja mahdollisuuksien välillä

Johanna Korkea-aho tunnustaa hamstrailevansa kirjoja ja lankoja. –Niitä ei voi olla ihmisellä liikaa. Yleensä luen sellaisia opuksia, joihin palailen tuon tuosta. Eniten tulee luettua tietokirjallisuutta.
Johanna Korkea-aho tunnustaa hamstrailevansa kirjoja ja lankoja. –Niitä ei voi olla ihmisellä liikaa. Yleensä luen sellaisia opuksia, joihin palailen tuon tuosta. Eniten tulee luettua tietokirjallisuutta.
Johanna Korkea-aho tunnustaa hamstrailevansa kirjoja ja lankoja. –Niitä ei voi olla ihmisellä liikaa. Yleensä luen sellaisia opuksia, joihin palailen tuon tuosta. Eniten tulee luettua tietokirjallisuutta.
Johanna Korkea-aho tunnustaa hamstrailevansa kirjoja ja lankoja. –Niitä ei voi olla ihmisellä liikaa. Yleensä luen sellaisia opuksia, joihin palailen tuon tuosta. Eniten tulee luettua tietokirjallisuutta.

TÄNÄÄN 5. syyskuuta vietetään Yrittäjän päivää. Erityisesti tänä päivänä ajattelen kiitollisuudella tuntemiani yrittäjiä, rohkeita visionäärejä, jotka uskaltavat antaa oman panoksensa alueen elinvoimaisuuden edistämiseksi ja ylläpitämiseksi. Viime vuosina varmasti lähes jokainen yrittäjä on valvonut öitä ja liian moni on joutunut laittaa lapun luukulle taloudellisen kannattamattomuuden edessä. Pärjääminen tiukkoina aikoina on joskus hyvin pienestä kiinni. Siksi on hyvä, että Yrittäjän päivänä muistutetaan käyttämään alueen palveluja. Ei vain tänään, vaan aina kun se on mahdollista. Yrittäjien antama panos alueelle vaikuttaa paljon syvemmälle kuin tarjottuihin palveluihin. (Edellisen lauseen haluaisin kirjoittaa isoilla fonteilla ja boldattuna, koska sitä tosiasiaa ei voi liikaa korostaa.) Alueen yritykset alasta riippumatta tuovat elinvoimaa, työpaikkoja, hyvinvointia, imagoa alueelle, parhaimmassa tapauksessa asukkaita, mahdollisesti lapsia, kouluja ja palveluita. Lista on loputon. Ilman yrittäjyyttä et lukisi myöskään tätä kolumnia/lehteä.

YRITTÄJYYS on tasapainottelua haasteiden ja mahdollisuuksien välillä. Hommassa on toki myös omat hyvät puolensa, kuten saimme lukea muun muassa nuoren yrittäjän Arttu Kangasahon mietteistä (JS/19.8.2023). Yrittäjyys tarjoaa mahdollisuuksia, joita perinteinen työelämä ei välttämättä tarjoa. Haasteista sen sijaan suurin lienee jatkuva epävarmuus. Yrittäjän on oltava valmis kohtaamaan epäonnistumisia ja vaikeita aikoja, mutta myös tartuttava mahdollisuuksiin ja mukautettava liiketoimintaa muuttuviin olosuhteisiin. Helppoa? Tuskin.

Siksi haluan kiittää erityisesti tänään alueemme yrityksiä ja yrittäjiä rohkeasta ja päättäväisestä työstä. Teitä jokaista tarvitaan! Toivon myös, että yrittäjyys olisi tulevina vuosina mahdollista yhä useammalle. Tiedän, että pöytälaatikoista löytyy vielä monta toteutumatonta unelmaa.

Katsellaan edes tänään maailmaa vaaleanpunaisten aurinkolasien läpi ja toivotaan kaikille menestyksekästä tulevaisuutta. Nostan kahvikuppini yrittäjille; kippis ja kiitos.

“Yrittäjyys on kyky nähdä mahdollisuus siellä, missä muut näkevät vain ongelmia.” – Michael Gerber

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.