Veto kiisi Superpesiksen finaaliin – Mr Vimpeli ratkaisi jälleen kerran

Janne Mäkelä näytti jälleen valtavan merkityksensä Vedolle – tykki iski välieräsarjan ratkaisseen juoksun.

Manse PP-Veto 0-1 (3-10, 3-3)

Vimpelin Veto runnoi itsensä miesten Superpesiksen finaalisarjaan kaatamalla Tampereen Manse PP:n. Välieräsarja Vedolle voitoin 3-1. Vastaansa finaaleissa Veto saa rakkaan vastustajansa Sotkamon Jymyn, joka pudotti välierissä Kempeleen Kirin myös voitoin 3-1. Finaalisarja alkaa lauantaina Vimpelissä. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

Kaupin pesäpallostadionilla käydyn ottelun ensimmäinen jakso ratkesi kolmannessa vuorossa, missä Veto mätti neljä juoksua siirtyen 5-1 johtoon. Ero repesi edelleen neljännessä vuorossa Vedon nautiskellessa ilotulituksestaan. Jakson tykki oli Matias Rinta-aho, joka kiskaisi neljä juoksua kolmospuolen läpilyönnillään.

Toisella jaksolla Manse otti avausvuorossa johdon, jonka Rinta-aho tasoitti välittömästi. Manse jatkoi kuitenkin taisteluaan siirtymällä toisen vuoroparin aloittavallaan kahden juoksun johtoon. Tasainen jakso tiukkeni entisestään kolmannessa vuorossa Jukka-Pekka Vainionpään onnistuessa kotiutuksessaan. Ottelun lopullinen huipennus nähtiin neljännen vuoron tasoittavalla, missä Veto kehitti palottoman ajolähdön. Vaikka kaksi ensimmäistä kotiutusyritystä päättyivät paloon, ei se hätkäyttänyt Vedon partasuista jokeritykkiä, Mr Vimpeliä, Janne Mäkelää, jonka tappava kumuralyönti siivitti Elmeri Anttilan kotipesään. Kolmostilanteet Vedolle 20-12.

Vedon pelinjohtaja Tomi Niskanen oli luonnollisesti hymyssä suin.

– Mietteet ovat hyvät. Kova välieräsarja takana, samalla isoa kasvua joukkueena. Pelasimme nyt sarjan parhaan pelimme, olen erittäin tyytyväinen, joukkueessa on kovia äijiä.

– Erityismaininta täytyy antaa Vihriälän Laurille, hän pelasi kylmiltään hienon sarjan kopparin paikalla, ja löi nyt tärkeät kaksi juoksua ensimmäisellä jaksolla. Myös Rinta-ahon Matiaksen panos oli hyvin merkittävä.

Koko sarjaa pohtiessaan nostaa Niskanen suureen arvoon ulkopelin.

– Ulkopeli oli avainasemassa, lukkari Teemu Kinnusen johdolla. Vaikka Manse sai läpilyöntejä, saimme homman hoidettua.