Lean kirpputori keskellä kylää ihastuttaa – ”Menkää rohkeasti kohti unelmianne!”

Iloinen Lea Mäkisuvio toivottaa asiakkaat tervetulleiksi.
Iloinen Lea Mäkisuvio toivottaa asiakkaat tervetulleiksi.
Iloinen Lea Mäkisuvio toivottaa asiakkaat tervetulleiksi.
Iloinen Lea Mäkisuvio toivottaa asiakkaat tervetulleiksi.

KORTESJÄRVEN keskustaan on 22. heinäkuuta avattu uusi liike, Lean Kierrätys ja Musiikki. Yrittäjä Lea Mäkisuvio kertoo pitäneen kirpputoria aiemmin kotonaan, kunnes haave kirkolle tulemisesta alkoi kytemään mielessä. Näin monitoiminaisena tunnettu, laulava kirpputorin pitäjä ideoi itselleen toimen, jota on mahdollista harjoittaa oman työn ohessa.

–Entisen S-marketin tyhjä tila harmitti, kuten myös pelko siitä, että kylä tyhjenee. Palvelut ovat vaarassa siirtyä yhä kauemmaksi ja sitä myöten paikat autioituvat. Koetan omalla tavallani taistella sitä vastaan, sanoo Mäkisuvio.

Kirpputorilta löytyykin monenlaisia tuotteita moneen tarpeeseen: vaatteita, leluja, kirjoja ja astioita. Erikoisuutena löytyy myös hevostavaraa, niin uutta kuin käytettyä. Tuotteet on aseteltu kauniisti ja tila on käytetty hyödyksi.

–Syvä rakkauteni musiikkiin näkyy liikkeessä. Myynnissä on eri muusikoiden cd-levyjä ja omaa tuotantoakin on tarjolla. Kirpputoria pidän auki tiistaisin ja torstaisin 18–21, lauantaisin 12–15.

Lean Kierrätys ja Musiikki -liikkeen erikoisuutena on karaoke, jota voi tulla itse laulamaan, tai toivoa vaikka Lealta esitystä, kunhan asiasta sovitaan etukäteen. Syksyinen lauluiltakin on suunnitteilla, sinne kaikki ovat tervetulleita.

–Minulta löytyy ammattitaitoa pitää karaokea ja mielelläni käyn laulattamassa väkeä, esimerkiksi palvelutaloissa. Palveluitani voikin minulta tiedustella soittamalla tai tulemalla paikan päälle, rohkaisee Mäkisuvio.

IDEARIKKAUS voimavarana voi johtaa vaikka siihen, että kylällä kuuluu muutakin kuin mopon pärinää, sillä Lean Karaoke on laittanut volyymit kaakkoon!

–Haaveena minulla on kylän elpyminen. Koen ihmisten kohtaamiset ja läsnäolon tärkeänä ja toivon tietysti, että ihmiset tulisivat liikkeeseen ostoksille. Kaikki ovat tervetulleita aina kun ovet ovat avoinna, tai kun näet minut täällä hääräämässä.

 Sirpa Kiviaho

Hyllyistä löytyy monenlaisia aarteita.
Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.