Vedon tukipilari

Elmeri Anttila on pelannut vahvan kauden.
Elmeri Anttila on pelannut vahvan kauden.
Elmeri Anttila on pelannut vahvan kauden.
Elmeri Anttila on pelannut vahvan kauden.

Vimpelin Vedon Elmeri Anttila on pelannut vahvan alkukauden, mies valittiin myös uransa kolmanteen miesten Itä-Länsi-otteluun. Kolmoskoppari otti valinnan ilolla vastaan.
– On kunnia-asia päästä mukaan. Toivottavasti pelissä tulisi myös paljon juoksuja, vaikka arvo-ottelut ovat usein hieman nahuisia juoksujen suhteen.

Niin arvo-ottelut kuin Vedon pelitkin olivat Anttilalle tärkeitä jo juniorivuosina. Alle kouluikäisenä pesäpallon aloittaneen vetolaisen esikuvia olivat juniorina Veto-kopparit Henri Puputti sekä Mikko Haukkala.
– Niin heiltä kuin muiltakin tuli pienempänä kopioitua ja treenattua eri asioita kuten syöksykoppeja. Niitä harjoiteltiin kotipihan nurmikolla ja trampoliinilla.
– Pesäpallon aloittamisessa tärkeä vaikutus oli myös Vedon takavuosien pelaajalla Miika Jaatisella, joka on kummisetäni. Hän toi minulle aikanaan syntymäpäivälahjaksi mailan ja räpylän.

Tällä hetkellä miesten Superpesiksen kärkipaikalla porhaltavan Vedon otteita Anttila analysoi eteenpäin meneviksi.
– Kausi on sujunut nousujohteisesti alun pienien käynnistysvaikeuksien jälkeen. Varsinkin heinäkuu on ollut niin itseltäni kuin koko joukkueelta kauden parasta tekemistä.

Vedossa erittäin tärkeässä roolissa niin sisä- kuin ulkopelissä oleva Anttila luonnehtii kauden tekemistään tasaiseksi.
– Alkukauden jälkeen on löytynyt varsin tasainen suoritustaso. Mentaalisella puolella olen pyrkinyt saamaan itseni riittäville kierroksille niin sanotuissa helpommissakin peleissä keskittymällä aiempaa intensiivisemmin omiin tehtäviini.
– Tällä kaudella sarja on erittäin tasainen, jokaisessa pelissä on oltava hereillä. Jos joukkueelle osuu huono päivä, tietää se hyvin helposti jakson tai jopa koko ottelun lipeämistä.

Anttila vakuuttaa nälkää riittävän, vaikka viime kausi päättyi mestaruusjuhliin.
– Haluan saavuttaa lisää, motivaation kanssa ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia.

Hän ei koe paineiden lisääntyneen mestaruuden jälkeen.
– Ne kuuluvat aina huippu-urheiluun, eli siinä ei ole mitään uutta. On tuttua, että neuvoja tulee hyvien ja huonompien pelien jälkeen.
– Neuvojen osalta kuulen usein, että minun pitäisi keskittyä enemmän vaihtolyönteihin. Äitinikin totesi tällä kaudella kertaalleen, ettet enää yritä läpilyöntejä, vaan keskityt vaihtolyönteihin, Anttila nauraa.

Hänellä on myös takataskussa lisäkeino voittoihin.
– Käytän samoja pelisukkia niin kauan kuin niillä tulee voittoja. Sukat käyvät silti välillä pesussa. Kun sukkia on joissain pelissä vaihdettava välillä niiden kastumisen vuoksi, palauttaa joukkueenjohtaja Heikki Seppä ne oikeassa järjestyksessä.

Tomi Olli


Elmeri Anttila faktat:

-Ikä 23 vuotta
-Opiskelee Seinäjoella fysioterapeutiksi.
-Kaksi SM-kultaa, kolme pronssia.
-Kultainen maila vuonna 2022.
-Kovin mitattu lyönti 183 km/h.
-Harrastaa kaikenlaisia mailapelejä.
-Haluaisi nähdä lukkari Teemu Kinnusen soolokonsertin.
-Ei koskaan lausuisi runoja Saarikentällä.
-Suurin haave saada työskennellä urheilun parissa.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.