Kökkäväellä toteutettu videonpätkä Kortesjärven Purmojärvestä on ihastuttanut niin nykyisiä, kuin entisiä asukkaita 

Purmojärven idyllistä maisemaa. Kuva: Topi Lahti.
Purmojärven idyllistä maisemaa. Kuva: Topi Lahti.

KORTESJÄRVEN Purmojärven kylätoimikunta on aktiivinen pieni yhdistys, jossa hulluillekin ideoille annetaan mahdollisuus. 

–Joskus ideat vain ovat niin kalliita, ettei niitä voida sen takia toteuttaa, nauraa kyläyhdistyksen sihteeri Ulla Kari. 

Kyläyhdistys julkaisi kesäkuussa talkoovoimin toteutetun videon Purmojärven ympäristöstä. Idea videon toteutukseen syntyi samoihin aikoihin, kun valtakunnallisia kyläpäiviä vietettiin. Siihen tapahtumaan ei kyläyhdistys ehtinyt reagoida, mutta ajatus jäi muhimaan. 

–Ajateltiin, että olisi kiva tuoda tätä omaa kylää jotenkin esille. Niin sitten kyläyhdistyksen hallituksen väen kanssa toteutettiin tällainen video. Yksi meistä kuvasi videon dronella ja yksi editoi, kertoo Ulla. 

–Kun valmis video tupsahti meidän whatsapp -ryhmään, niin kyllä siinä itku tuli. Oli juuri sopiva Olli Halosen kappale, joka sopi meidän kylävideoon täysin. Sitä on katselleet paljon myös paikkakunnalta muuttaneet ja kovasti on tullut palautetta, miten mukava on ollut katsoa videolta omaa kotiseutua. Musiikin esittämiseen videolla haimme  luvan Teostolta. 

KYLÄYHDISTYS toimii pääosin omien ideoiden pohjalta, mutta joskus myös kyläläisiltä saattaa tulla toiveita tai avunpyyntöjä. 

Mainos

–Olemme muun muassa kunnostaneet pysäkkikatoksia maalaamalla, hommanneet kukkia liikenteenjakajiin ja laiturin teimme yleiselle uimarannalle. Sen teossa oli paljon nuoria poikia auttamassa, mikä oli oikein ilahduttavaa! Isokankaan kodan maalasimme talkoilla ja kunnostimme pururadan kökällä, hommasimme sinne myös purut itse. Se vaivannäkö kyllä kannatti, radalla käy paljon naapurikunnistakin talvella hiihtelemässä. 

Kyläyhdistys haluaa vaalia yhteisöllisyyttä ja sosiaalisuutta sekä edistää kyläkulttuurin kehittämistä.  Toiveena on, että pienet teot toisivat viihtyvyyttä kylällemme. 

–Kun kylälle syntyy vauva, olemme vieneet lahjaksi vauvakorun. Sen takoo kylän oma hopeaseppä, koru on valmistettu varta vasten meille. Vuoden alusta päätimme aloittaa perinteen, jossa muistamme tänne kodin perustaneita keramiikkalautasella, jonka valmistaa paikallinen yrittäjä omassa pajassaan. Lautasen mukana viemme esitteen, jonka olemme tehneet Purmojärvestä. Esitteessä kerromme paikan historiaa, yleiset uimapaikat, harrastusmahdollisuuksia, millaisia yrityksiä täällä on ja sen sellaista. Saatteena meillä on myös lämminhenkinen Tervetuloa -kirje, kertoo Ulla. 

Myös perinteeksi muodostuneita tapahtumia halutaan vaalia. Yksi niistä on kylän pääsiäiskokkotapahtuma. Tulevana viikonloppuna meillä on kylällä Näkinkallion rannalla  Ääni-aalloilla -tapahtuma, joka on Kortesjärven Kulttuurin Arvostajat ry:n järjestämä ilmaistapahtuma. 

–Kyläyhdistys vuokraa SUP-lautaa ja liivejä edullisesti, joten meiltä kannattaa kysyä, jos lauantaita ajatellen on sellaista vailla, vinkkaa Ulla lopuksi. 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.