Uusimmat kesäblogit:

Veannetarta ei lasketa vesille tänä kesänä 

Veannetar oli vesillä vielä kesällä 2022
Veannetar oli vesillä vielä kesällä 2022.

LAPPAJÄRVELLÄ menneinä vuosina liikennöinyt Veannetar-laiva oli keväällä myynnissä julkisella huutokaupalla. Huutokauppasumma kohosi runsaaseen 4 600 euroon, mutta laiva seisoo edelleen kuivalla maalla Kivitipun läheisyydessä.  

Lappajärven kunnan tekninen johtaja Juha-Matti Näykki toteaa, että laiva oli keväällä myytävänä ja siitä tarjottiin runsaat 4 600 euroa. Hän kertoo, että tarjousta käsiteltiin keväällä kunnanhallituksessa, mutta laivaa ei myyty, koska hintaa pidettiin liian alhaisena ja laiva olisi viety pois Lappajärveltä. 

Sen jälkeen kunta kävi keskusteluja paikallisten yrittäjien kanssa. Ajatuksena oli, että laiva myytäisiin kunnassa toimiville yrittäjille nimelliseen kauppahintaan ja yrittäjän kanssa solmittaisiin kolmivuotinen sopimus liikennöinnistä. Sopimus olisi velvoittanut yrittäjiä investoimaan Veannettareen. Sopimukseen ei kuitenkaan päästy, koska yrittäjät pitivät korjausvelkaa ja sen myötä korjauksen vaatimaa investointia liian suurena. Asiasta olisi päättänyt kunnanhallitus, mutta sinne asti asiat eivät edenneet. 

Kunnan kehitysvaliokunta oli jo aikaisemmin tehnyt päätöksen, että Vennettaren kunnostukseen ei enää investoida rahaa. Myyntiä koskevat päätökset puolestaan tekee kunnanhallitus.  

TÄLLÄ hetkellä Veannettaren tilanne on avoin. Näykki sanoo, että mikäli laivasta tulisi tarjous, kunnanhallitus ottaisi asian käsittelyyn seuraavassa kokouksessa. Samalla hän näkee tulleiden palautteiden kautta pienen ristiriidan siinä, että kunta pyrkii viemään matkailua eteenpäin ja satama-alue rakentuu, mutta Veannetaren tilanne on tällä hetkellä täysin avoin. 

Aino Alppinen 

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Soinin kunta saa hyvinvointijohtajan ja kunnan organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa.

Soini saa hyvinvointijohtajan

SOININ kunnanhallitus hyväksyi kokouksessaan 25. syyskuuta kuntaorganisaation muutokset vuoden 2024 alusta. Soini saa hyvinvointijohtajan. Hyvinvoinnin

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Artikkelit vuosittain

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.