Vimpelin Veto
Vimpelin Veto.

Kempele-Veto 2-0 (3-2,7-2)

Vimpelin Veto koki kauden avaustappionsa miesten Superpesiksessä Kempeleen kirin ollessa tyly isäntä. Ensimmäisen pääsarjaottelunsa Vedon riveissä pelasi 19-vuotias Miika Peräaho.

Veto aloitti vahvasti siirtymällä ensimmäisessä vuorossa johtoon Janne Mäkelän kotiutettua Veeti Kortehiston. Kempeleen tasoittava vastaus tuli toisessa vuorossa. Kempele oli myös loppujakson hieman terävämpi vieden jakson lopulta viimeisen sisävuoron onnistumisella.

Toisella jaksolla Veto sai sokkihoitoa avausvuorossa Kempeleen myllyttäessä neljä juoksua. Sinivalkoisten meno ei oiennut jakson edetessäkään Kempeleen pitäessä otteen räpylässään. Vedon jakson juoksut syntyivät harhaheitolla. Ottelun kolmostilanteet Kempeleelle 20-13. Vedon pystit pokkasivat Kortehisto ja Peräaho.

Vedon pääpiiskuri Tomi Niskanen ei liikoja selitellyt.

– Parempi joukkue voitto. Ensimmäinen jakso oli kohtuullista taistelua, siinä oli mahdollisuudet. Toisella jaksolla Kempele pelasi hurmiossa saatuaan pään auki heti alussa. Me taas emme saaneet sisäpeliä pyörähtämään, meno oli levotonta.

Niskanen antoi tunnustusta joukkueen nuorille palkituille.

– Kumpikin pelasin hyvän pelin, he selvisivät kunnialla.