Uusimmat kesäblogit:

Kevätmyyjäiset olivat oppimiskokemus yrittäjyydestä 

Juuso ja Santeri toivoivat illalle vilkasta kaupankäyntiä.
Juuso ja Santeri toivoivat illalle vilkasta kaupankäyntiä.

RANTAKANKAAN koululla Lappajärven Itäkylässä pidettiin torstai-iltana kevätmyyjäiset, jossa tarjolla oli muun muassa leivonnaisia, käsitöitä ja kirppistavaraa. Myyjinä toimivat oppilaat, koulun henkilökunta sekä muutamat paikalliset lähialueilta. Ilmaisia myyntipaikkoja sai varata etukäteen. 

−Kakut, piirakat ja marengit on leivottu kotona. Isä teki nuo puiset, selvitti viidesluokkalainen Juuso myyntipöydällä olevien leivonnaisten sekä kellojen ja muiden puuesineiden alkuperää. Myyjäispöydän tuoton oppilaat saivat pitää itse. Kolmasluokkalainen Santeri harkitsi sijoittavansa varoja kesällä mehujään ostoon, mutta pojat miettivät myös tuoton säästöön laittamista.  

−Tämän tyyppisiä myyjäisiä ei ole koulullamme ennen ollut. Myyjäisten järjestäminen liittyy Monialaisen oppimiskokemuksen (MOK) yrittäjämäiseen toimintatapaan, kertoi Rantakankaan koulun apulaisjohtaja Maria Niemi. Yrittäjämäiseen tapaan myynnin tuotto jäi myyjille itselleen.  

Sanni Niemelän ja Tuula Lammisen myyntipöydältä löytyi itse neulottuja säärystimiä ja villasukkia, joista erikoisempia olivat niin sanonut banaanisukat, keltaiset tietysti. Muutakin myytävää oli tarjolla.  

–Viimeiset karkelot täällä, naiset totesivat viitaten koulun päättymiseen Itäkylässä.  

Irmeli Kuoppala oli tuonut myyjäisiin tekemiään värikkäitä kuvakirjasia, jotka on tarkoitettu pikkulasten katseltaviksi.  Hän leikkelee lapsia kiinnostavia kuvia kierrätyslehdistä ja liimaa ne isoihin vihkoihin. Kuoppala kertoi vieneensä kuvakirjasia myös päiväkotiin ja antavansa niitä kylässä käyville pikkuisille. 

 –Paperikeräyskonteista ei vaan enää pysty askartelua varten ottamaan vanhoja lehtiä, hän harmitteli. 

Kaija Hurmerinta

Lue lisää

Aihealueeseen liittyviä juttuja

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.

ILMAINEN

Digilehti

Isojako 13.9.