Lasten kevätkonsertin sävelet kaikuvat Evijärvellä 

Vuoden 2019 kevätkonsertissa yksi esiintyjistä oli Aija Koivisto. Pianonsoiton harrastamisen aloittaminen on mahdollista Evijärven toimipisteessä.
Vuoden 2019 kevätkonsertissa yksi esiintyjistä oli Aija Koivisto. Pianonsoiton harrastamisen aloittaminen on mahdollista Evijärven toimipisteessä.
Vuoden 2019 kevätkonsertissa yksi esiintyjistä oli Aija Koivisto. Pianonsoiton harrastamisen aloittaminen on mahdollista Evijärven toimipisteessä.
Vuoden 2019 kevätkonsertissa yksi esiintyjistä oli Aija Koivisto. Pianonsoiton harrastamisen aloittaminen on mahdollista Evijärven toimipisteessä.

KEVÄISIÄ SÄVELIÄ kajahtaa ilmoille Evijärven auditoriossa tulevana maanantaina 8. toukokuuta, kun Keski-Pohjanmaan konservatorion oppilaat kokoontuvat esiintymään kevätkonsertissa kello 18.30 alkaen. Paikalle ovat kaikki musiikin ystävät tervetulleita kuuntelemaan ja nauttimaan oppilaiden musiikkiesityksistä. 

Illan aikana järjestetään myös soitintutustuminen, jolloin musiikkiharrastuksen aloittamista pohtivien perheiden on mahdollista tulla tutustumaan soittimiin, sillä konservatorion oppilashaku on auki.   

–Piano ja harmonikka löytyvät paikalta ainakin, toivon että paikalle tulisi myös viulisti, mutta sitä en voi vielä varmaksi sanoa, kertoo Evijärvellä pianoa opettava Johanna Vanhamäki-Hanhikoski.  

Keski-Pohjanmaan konservatorion maakunnan toimipisteissä toteutetaan ensimmäistä kertaa ilmoittautumisjärjestyksen mukainen oppilasvalinta, ja aikaisemmin toteutetut pääsykokeet on jätetty tänä vuonna pois. Paikkoja on rajallisesti, ja haku on auki heinäkuun loppuun asti. 

–Konservatorion esihenkilöstö laatii raamit, joiden mukaan oppilasvalinta tehdään. Evijärvellä muutamalla lapsella pitäisi olla hyvät mahdollisuudet päästä sisään, kertoo Vanhamäki-Hanhikoski.  

Vanhamäki-Hanhikoski painottaa, että konservatoriolla aloittaakseen, soittamista ei tarvitse osata ennakkoon millään soittimella. Harrastamisen voi aloittaa siten, että soittimen ottaa käteen soittotunneilla ensimmäistä kertaa. Mitään tiettyä ikää ei myöskään vaadita soittoharrastuksen aloittamisessa.  

Mainos

–Viulu on sellainen soitin, jonka voi aloittaa 5–6-vuotiaana, ja pianoon kerkeää vielä kymmenvuotiaana. 

Keski-Pohjanmaan konservatorion alueella soitinkirjo on laaja. Pianoa pystyy soittamaan tällä hetkellä Evijärvellä, mutta jo Kaustisen toimipisteeltä soittimeksi voi valita lähestulkoon minkä soittimen tahansa rummuista oboeen. 

Musiikkiharrastamisen aloittamista pohtivalle perheelle Vanhamäki-Hanhikoski lähettää lämpimät terveiset ja kannustaa harkitsemaan musiikin ottamista osaksi arkea. Harrastuksen vaikutukset näkyvät laajemmin kuin pelkästään lapsen elämässä. 

–Kyllä monta kertaa on saanut huomata sen, että vaikka soittamisessa ei ammattilaistasolla mennäkään, musiikki voi olla tosi iso ilo koko perheelle ja perheyhteisölle. Lapsen soittotaito ilahduttaa usein koko perhettä ja myös sukulaisia ja muita perheen lähipiirissä olevia. Ennen kaikkea musiikki yhdistää ja tuo sellaista lisää arkeen eikä pelkästään lapselle itselleen.  

Noora Tupeli 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.