Hulvatonta menoa terveyskeskuksessa – Tohtorin Timmit Mimmit Sääksjärven Nuorisoseuran näyttämöllä 

Iloinen näyttelijäjoukko odottaa katsojia Sääksjärven Nuorisoseuralla.
Iloinen näyttelijäjoukko odottaa katsojia Sääksjärven Nuorisoseuralla.
Iloinen näyttelijäjoukko odottaa katsojia Sääksjärven Nuorisoseuralla.
Iloinen näyttelijäjoukko odottaa katsojia Sääksjärven Nuorisoseuralla.

AMERIKASSAKIN lääketiedettä opiskellut Matias Karinko (Paavo Matintupa) on pikkukaupungin persoonallinen ja kustannustehokas terveyskeskuslääkäri. Ihmetohtoriin ovat tyytyväisiä niin kunnan päättäjät kuin useimmat potilaatkin. Kohtalo näyttää kuljettavan lääkäriä kohti suurempaa menestystä, kunnes vastaanotolle ilmestyy Havaijilta salaperäinen Barbara Smith (Saija Rantala). Kuvioissa on mukana myös lääkärin uusi topakka vastaanottovirkailija Sanna Messilä (Laura Takala). Miten tohtorin käynee kahden naisen puristuksessa? 

Tällaisista juonikuvioista lähtee liikkeelle Simo Perämäen kirjoittama riemukas farssikomedia Tohtorin Timmit Mimmit, jonka ohjaajana toimii Maritza Parkkinen. Näytelmä on toteutettu yhteistyössä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston, Taiteen Päämaja Maittan ja Sääksjärven Nuorisoseuran kanssa.  

−Aloitimme harjoittelun kansalaisopiston ohjelman mukaisesti syksyllä ja valitsimme yhdessä näytelmän. Joulukuussa jätimme plarit (käsikirjoitus) pois ja nyt olemme aika lailla vain yleisöä vailla, kertoo Parkkinen näytelmän vaiheista.  

Esityksessä kuullaan myös musiikkiosuuksia, peräti yksitoista laulua, jotka tulevat nauhalta. Musiikkikappaleet johdattavat katsojat uusiin kohtauksiin näytelmässä. 

Aune Rannanpää esittää näytelmässä keikkapappi Rauha Pilvilinnaa. 

−Yläasteella olin ilmaisutaidon kurssilla, silloin olen viimeksi näytellyt. Olen käynyt katsomassa monet teatteriesitykset ja miettinyt, että olisipa joskus kiva kokeilla. Nyt kun olen nuorimman lapsen kanssa kotona, on ollut mahdollisuus lähteä mukaan. Tytär on myös mukana esityksessä. Tämä on sellainen äiti−tytär -harrastus, viimeinen mahdollisuus, ennen kuin tytär muuttaa muualle opiskelemaan.    

RANNANPÄÄN näyttelemän keikkapapin esiintymisasu on täydellinen hippi-look tuuheine peruukkeineen, värillisine silmälaseineen ja vaatekuoseineen.  

Mainos

−Näyttelemistä helpottaa se, että minulla on omasta ulkonäöstä poikkeavaa rekvisiittaa, eikä ole hirveästi vuorosanoja. Niissäkin on ollut ihan opettelemista. 

Saija Rantala näyttelee havaijilaista sukelluskoulun johtajaa Barbara Smithiä. 

−Näytteleminen on ollut kauan ollut haaveenani, mutta siellä missä aiemmin asuin, siihen ei ollut mahdollisuutta. Olen tiennyt jo lapsena koulun näytelmissä, että tykkään esiintyä ja näytellä sekä ilmaista itseäni. Tässä on saanut toteuttaa itseään ihan eri tavalla kuin missään muualla. 

Henna Hernesniemellä on näytelmässä rooli Huugo Lehtola -nimisenä poliisina. 

−Halusin päästä mukaan harrastajateatteriin, mutta kaikki roolit oli jo siinä vaiheessa jaettu, kun syksyllä asiaa tiedustelin Maritzalta. Sitten tästä jäi yksi näyttelijä pois ja näin pääsin pieneen poliisin rooliin. Oma rooli lavalla vie vain hyvin vähän aikaa, mutta tämä on sellainen kokonaisuus, jossa olen monessa roolissa: kuiskaajana, näyttämöverhojen laittajana ja kulissien siirtäjänä. 

Näytelmä saa ensi-iltansa perjantaina 21. huhtikuuta kello 18 Sääksjärven Nuorisoseuralla. Esityksiä on kahden viikon sisällä seitsemän. Ohjaaja ja näyttelijät toivovat, että innostus näytelmiä kohtaan on kasvanut koronavuosien jälkeen, ja odottavat esityksiin runsain mitoin katsojia. 

Kaija Hurmerinta 

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
X (Twitter)
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.