Lappajärven kunnanhallituksen esityslista 27.3.2023, käsiteltävänä Rantakankaan koulun siirtyminen ja Itämuksulan lakkauttaminen

JS-LOGO_2_rows-1
JS-LOGO_2_rows-1

Lappajärven kunnanhallitus käsittelee maanantaina 27. maaliskuuta Rantakankaan koulun siirtymistä. Lappajärven hyvinvointilautakunta sai Rantakankaan koulun oppilaiden vanhemmilta kirjeen sähköpostitse, joka oli osoitettu hyvinvointilautakunnan puheenjohtajalle Tuija Viinamäelle. Valiokunta oli käynyt keskustelua kokouksessaan 22.2.2023 kirjeestä tiedotusasiana. Keskustelu jälkeen valiokunnan jäsen Virpi Särkiniemi esitti, että kirje otetaan käsittelyyn ja valmisteluun seuraavaan kokoukseen, Vesa Luoma kannatti esitystä. Äänestyksen jälkeen Särkiniemen esitys voitti ja esitys otetaan valmisteluun ja seuraavaan valiokunnan kokoukseen 14.3.2023. Kirjeessään allekirjoittaneet tahtovat, että Rantakankaan koulun jatkaminen Itäkylässä otetaan uudelleen käsittelyyn kevään 2023 aikana.

Hyvinvointivaliokunnan kokouksessa 14.3.2023 kirjettä käsiteltiin ja lopputulemana sivistysjohtaja Tarja Puron päätösesitys: ”Hyvinvointivaliokunta ei esitä kunnanhallitukselle ja kunnanvaltuustolle, että Rantakankaan koulun siirtyminen yhteiskoulun tiloihin peruttaisiin.” Äänestettiin nurin äänin, sivistysjohtajan esityksen kannalla olivat: Bo Dinga, Tapio Ollila ja Maria Viita-aho-Tohni. Äänestyksen jälkeen sivistysjohtaja Tarja Puro ilmoitti jättävänsä kirjallisen eriävän mielipiteen. Hyvinvointivaliokunnan esitykseksi tuli näin ollen: ” Virpi Särkiniemen esitys; Hyvinvointivaliokunta esittää hallitukselle ja kunnanvaltuustolle, että Rantakankaan koulun siirto syksyllä 2023 yhteiskoululle peruttaisiin. Siirto voisi tapahtua aikaisintaan syksyllä 2025, jos oppilasmäärä ennusteen mukaan laskee Rantakankaalla n. 20 oppilaaseen.”

Kunnanhallituksen kokouksessa 27.3.2023 asiaa käsitellään siis edelleen. Kunnanhallituksen päätösehdotus kuuluu: ” Kunnanhallitus päättää, ettei se esitä kunnanvaltuustolle, että Rantakankaan koulun siirtyminen yhteiskoulun tiloihin perutaan.” Asiaa on perusteltu esittelytekstissä seikkaperäisesti ja todetaan että Rantakankaan koululla ei ole tapahtunut sellaisia muutoksia, jotka puoltaisivat koulun jatkumista elokuussa 2023. Päätösehdotuksena esityslistassa on: ” Kunnanhallitus päättää, ettei se esitä kunnanvaltuustolle, että Rantakankaan koulun siirtyminen yhteiskoulun tiloihin perutaan.”

Alajärven varhaiskasvatuksen muutosesitys varhaiskasvatuksen tilaukseen: Itämuksulan lakkauttaminen. Hyvinvointivaliokunta käsitteli asiaa 14.3.2023 ja päätti esittää kunnallistukselle ja -valtuustolle, että varhaiskasvatuksen tilausta muutetaan ja poistaa tilauksesta Itämuksulan ryhmäperhepäiväkodin1.7.2023 mennessä ja irtisanoo nykyisen vuokrasopimuksen. Lappajärven kunnanhallituksen päätösehdotuksena on, että kunnanhallitus hyväksyy hyvinvointivaliokunnanesityksen ja esittää sen edelleen kunnanvaltuuston hyväksyttäväksi.

Asiasta lisää keskiviikon 29.3 lehdessä.

Lue lisää

Muuta luettavaa

Jaa tämä juttu:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Sähköposti

Uutiset

Kirjaudu

Anna palautetta

Olemme uudistaneet nettisivumme, ja haluaisimme kovasti tietää mielipiteesi. Voit antaa tähän myös muuta palautetta, voit olla mukana kehittämässä sivuja eteenpäin. Halutessasi voit jättää yhteystietosi, jos haluat yhteydenottomme asiaan. Lämmin kiitos! Voit myös vastata nimettömänä.